/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 793: Precizarea lui Șoigu, elicopter distrus și spitale evacuate! Kievul pregătește „cerul sângeriu”

Voronin ar putea candida la alegerile prezidențiale din toamnă. Pe cine va susține dacă nu trece în turul II

missing
30 iulie 2020, ora 10:22

Liderul Partidului Comuniștilor din Republica Moldova (PCRM) spune că ar putea candida la alegerile prezidențiale din toamnă, iar unul din principalele motive este ca Igor Dodon să nu câștige al doilea mandat. Declarațiile au fost făcute de lVladimir Voronin, în cadrul emisiunii „Politica Nataliei Morari”.

„Campania prezidențială, dacă va candida acest Voronin, nu va fi finanțată de nimeni – nici de Voronin, nici de PCRM. Se va petrece pe o altă schemă și o altă metodă. Nu va trebui niciun fel de finanțare. Dacă partidul va ajunge la decizia să înainteze un candidat, unul dintre scopuri este ca acest Dodon să nu rămână în calitate de președinte.

Totodată, Vornonin spune că PCRM își va anunța decizia în momentul când se va ști sigur că scrutinul prezidențial nu va fi amânat din cauza pandemiei de COVID-19.

„Atunci când va fi decizia definitivă că aceste alegeri vor avea loc, în orice caz – cu pandemie și fără pandemie, pe 1 noiembrie, atunci o să auziți declarația partidului nostru. La ședința conducătorilor structurilor teritoriale de partid, la care ne-am consultat cu o lună în urmă, opinia a fost că mai mult că da”, a declarat liderul PCRM cu referire la alegerile prezidențiale din toamnă.

Întrebat pe cine va susține dacă nu va trece în turul II de scrutin prezidențial, iar învingători vor fi Igor Dodon și Maia Sandu, fostul președinte a declarat că „pe nimeni, nu merită nici unul nici altul, ambii sunt discreditați”.

Alegerile prezidențiale se vor desfășura pe data de 1 noiembrie. Până acum și-au anunțat participarea Andrei Năstase – Platforma DA, Maia Sandu – Partidul Acțiune și Solidaritate, Octavian Țîcu – Partidul Unității Naționale și Dorin Chirtoacă – Mișcarea Politică Unirea.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram