Guvernul reia negocierile cu Federația Rusă privind acordarea creditului de 200 de milioane de euro. O hotărâre în acest sens a fost aprobată în cadrul ședinței de astăzi, 31 iulie, a Cabinetului de Miniștri.

Prima încercare s-a soldat cu eșec, după ce pe 7 mai curent, după o ședință de peste opt ore, Curtea Constituțională (CCM) a pronunțat hotărârea prin care a declarat neconstituțional Acordul de împrumut semnat de Republica Moldova cu Federația Rusă.

„Pe 23 iunie curent Ministerul Finanțelor al Federației Ruse a confirmat disponibilitatea de a relua consultările bilaterale pentru oferirea împrumutului de 200 de milioane de euro”, a declarat ministrul Finanţelor, Serghei Puşcuţa.

În legea bugetului de stat pentru anul 2020, suma împrumutului de 200 milioane de euro este prevăzută ca sursă de finanțare a deficitului bugetar.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!