/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 785: Reuniune NATO-Ucraina și recordul anunțat de Zelenski. Zaharova atacă din nou Moldova

Bilanțul cazurilor de COVID din ultimele 24 de ore este cel mai ridicat din ultimele două luni în Germania

missing
01 august 2020, ora 18:01

Germania este una dintre țările care se confruntă cu o nouă creștere a infectărilor zilnice cu COVID-19. Țara a raportat, în ultimele 24 de ore, 955 de cazuri noi. Este cel mai mare număr de infectări în mai mult de două luni, relatează CNN, scrie digi24.ro.

Ultima oară când a fost înregistrat un număr similar de infectări a fost în data de 9 mai. Deși pandemia a fost adusă sub control în Germania la începutul verii, guvernul federal a avertizat cu privire la noile focare care au început să apară în ultimele săptămâni.

Institutul Robert Koch spune că printre motivele pentru care numărul de cazuri noi a început să crească din nou se numără relaxarea oamenilor în ce privește respectarea regulilor de distanțare și igienă, precum și intrarea în țară a mai multor călători care ar fi putut să aducă boala.

„Cifra de 955 de cazuri noi este alarmantă. Mai ales în condițiile în care nu e vorba de focare mari ci de mici grupuri de infectați”, a declarat ministrul german al economiei, Peter Altmaier, într-o postare pe Twitter.

Conform unei directive a ministerului Sănătății german, toți cei care intră pe teritoriul Germaniei vor putea să își facă un test gratuit pentru coronavirus în 72 de ore de la sosirea în țară.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram