Biroul Naţional de Statistică (BNS) are un nou director. Este vorba de Oleg Cara, cel care a fost desemnat câștigător al concursului și numit în funcție la ședința de ieri, 31 iulie, a Guvernului. 

Noul director al BNS are o experiență vastă, de 25 de ani, în domeniul statisticii, la nivel național și international. De asemenea, dispune de competente manageriale dezvoltate în perioada anilor 1997-2013, când a activat în calitate de director general adjunct al BNS.

În perioada anilor 2013-2015, Oleg Cara a ocupat funcția de cercetător științific coordonator în cadrul Institutului Național de Cercetări Economice.

Din 2015 și până în prezent, a activat în calitate de statistician în Diviziunea Statistică a Organizației Națiunilor Unite pentru Alimentație și Agricultură (FAO), cu sediul la Roma.

Oleg Cara este membru al Institutului Internaţional de Statistică (ISI) și autor a 20 de lucrări stiinţifice publicate, precum şi a numeroase prezentări la diverse evenimente de nivel internaţional în domeniul statisticii.

Noul director general al BNS își va începe activitatea la 7 septembrie 2020 și va ocupa această funcție în următorii cinci ani.

Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!