Lidera Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS) Maia Sandu spune că pagubele estimate de agricultori de pe urma calamităților naturale și a crizei economice sunt enorme, iar cele 100 de milioane de lei alocate de Guvern pentru compensarea parțială a pierderilor nu ar fi de ajuns, întrucât acestea ar depăși un miliard de lei.  

„În această săptămână, am vizitat localități din raioanele Ștefan Vodă și Șoldănești. În ambele raioane oamenii au avut de suferit enorm din cauza secetei… În total, pe țară, valoarea pierderilor, cel mai probabil, depășește un miliard de lei”, a scris Maia Sandu pe pagina sa de Facebook.

Politiciana spune că bani pentru a susține agricultorii ar fi mai mulți dacă cea de-a treia tranșă de asistență macrofinanciară în valoare de 800 de milioane lei de la Uniunea Europeană nu ar fi anulată.

Amintim că, Guvernul a aprobat proiectul de acordare a suportului financiar de stat în sumă de 100 milioane lei, din Fondul Național de Dezvoltare a Agriculturii și Mediului Rural, pentru compensarea parțială a pierderilor, suferite de producătorii agricoli, ca urmare a înregistrării secetei (la culturile cerealiere de toamnă) și căderilor de grindină (la culturile horticole).

Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!