Doi moldoveni care au încercat să mintă vameșii, având acte false, au fost prinși la frontiera Giurgiulești – Galați. Unul dintre ei urma să folosească documentul la locul de muncă, iar altul era în calitate de curier.

Potrivit poliției de frontieră, primul caz a avut loc sâmbătă, 1 august, în jurul orei 18:00, la punctul de trecere Giurgiulești-Galați. În timpul controlului într-un microbuz de pe ruta Moldova – Germania, asupra unui pasager în vârstă de 33 de ani, din raionul Cantemir, a fost găsită o carte de identitate românească ce prezenta semne de falsificare. În urma audierilor, s-a constat că moldoveanul a procurat documentul contra sumei de 150 de euro, având intenția de a se angaja pe teritoriul Germaniei.

De asemenea, în cadrul controlului de frontieră la punctul de trecere Giurgiulești –Galați în jurul orei 23:30 . A fost depistat o altă carte de identitate românească cu indici de falsificare. Este vorba despre șoferul unui microbuz de pe ruta Chișinău-Berlin. Bărbatul a ascuns documentul falsificat în portmoneul personal. Actul urma să fie transmis unui alt cetățean care se află în Berlin.

Persoanele documentate și-au continuat călătoria. Angajații Poliției de Frontieră investighează cazurile sub toate aspectele legale, în vederea elucidării circumstanțelor și identificării tuturor persoanelor implicate în infracțiune.

 

Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!