/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 791: Vot final în Congres și exerciții NATO. Preotul de la înmormântarea lui Navalnîi, pedepsit

Guvernul va aloca 50 mln de lei pentru procurarea materialelor de protecție în școli și grădinițe

missing
03 august 2020, ora 09:49

Prim-ministrul Chicu susține că sunt necesare alocare a 50 de milioane pentru procurarea materialelor de protecție pentru școli și grădinițe pentru a putea relua procesul educațional din 1 septembrie. O decizie în acest sens urmează a fi aprobată de Guvern.

Potrivit lui, în acest scop a avut o discuție cu colegii de la Guvern în vederea procurării materialelor de protecție – dezinfectante dozatoare, dar și termometre pentru fiecare instituție, fiecare clasă.

„În aceste scopuri este necesar de alocat peste 50 mln de lei, fapt pe care îl vom face, astfel încât la 1 septembrie, școlile să fie dotate cu aceste dispozitive și consumabile necesare pentru a diminua riscul de contaminare”, a declarat Chicu.

Potrivit premierului, autoritățile își doresc reluarea procesului de studii conform instrucțiunilor pregătite de ministerul Educației, dar și a celor aprobate de Comisia Extraordinară de Sănătate Publică: „sperăm că o să deschidem de la 1 septembrie instituțiile preșcolare și cele de învățământ general”.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram