Prim-ministrul Chicu susține că sunt necesare alocare a 50 de milioane pentru procurarea materialelor de protecție pentru școli și grădinițe pentru a putea relua procesul educațional din 1 septembrie. O decizie în acest sens urmează a fi aprobată de Guvern.

Potrivit lui, în acest scop a avut o discuție cu colegii de la Guvern în vederea procurării materialelor de protecție – dezinfectante dozatoare, dar și termometre pentru fiecare instituție, fiecare clasă.

„În aceste scopuri este necesar de alocat peste 50 mln de lei, fapt pe care îl vom face, astfel încât la 1 septembrie, școlile să fie dotate cu aceste dispozitive și consumabile necesare pentru a diminua riscul de contaminare”, a declarat Chicu.

Potrivit premierului, autoritățile își doresc reluarea procesului de studii conform instrucțiunilor pregătite de ministerul Educației, dar și a celor aprobate de Comisia Extraordinară de Sănătate Publică: „sperăm că o să deschidem de la 1 septembrie instituțiile preșcolare și cele de învățământ general”.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!