După ce vinerea trecută Comisia Extraordinară de Sănătate Publică a decis să închidă piscinele până pe 31 august pentru că nu se respectau regulile de protecție, astăzi premierul Ion Chicu anunță că s-ar putea reveni la această decizie, în condițiile în care agenții economici care dețin bazine vor respecta regulile de protecție a sănătății. Pentru aceasta, săptămâna curentă se vor efectua controale pentru a evalua suplimentar situația în acest domeniu.

„Pe parcursul săptămânii acesteia ANSP, colegii de la minister (n.r. Ministerul Sănătății) vor evalua încă o dată situația, vor discuta individual cu reprezentanții acestor locuri de agrement astfel încât să se asigure că se respectă regulile, au toate condițiile de diminuare a riscurilor și, în aceste condiții, vom putea reveni la această decizie de sistare a activității. Eu sper că timp de o săptămână acest lucru să fie efectuat cu toți, iar patronii, administratorii acestor localuri să înțeleagă riscurile și să ia măsurile de protecție a cetățenilor”, a declarat șeful executivului după ședința de dimineață cu președintele Igor Dodon și președinta Parlamentului, Zinaida Greceanîi.

Chicu nu exclude că decizia de sistare a activității se va menține fie pentru fiecare agent economic în parte, fie pentru toate bazinele.

Amintim că decizia de sista activitatea bazinelor a fost luată vineri de către Comisia Extraordinară de Sănătate Publică.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!