/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 791: Rachete secrete și viceministru arestat! SUA și UE oferă ajutor, iar Rusia anunță un acord cu Kievul

Se vor redeschide piscinele? Premierul Chicu nu exclude că se va reveni la decizia de sistare a activității acestora

missing
03 august 2020, ora 11:02

După ce vinerea trecută Comisia Extraordinară de Sănătate Publică a decis să închidă piscinele până pe 31 august pentru că nu se respectau regulile de protecție, astăzi premierul Ion Chicu anunță că s-ar putea reveni la această decizie, în condițiile în care agenții economici care dețin bazine vor respecta regulile de protecție a sănătății. Pentru aceasta, săptămâna curentă se vor efectua controale pentru a evalua suplimentar situația în acest domeniu.

„Pe parcursul săptămânii acesteia ANSP, colegii de la minister (n.r. Ministerul Sănătății) vor evalua încă o dată situația, vor discuta individual cu reprezentanții acestor locuri de agrement astfel încât să se asigure că se respectă regulile, au toate condițiile de diminuare a riscurilor și, în aceste condiții, vom putea reveni la această decizie de sistare a activității. Eu sper că timp de o săptămână acest lucru să fie efectuat cu toți, iar patronii, administratorii acestor localuri să înțeleagă riscurile și să ia măsurile de protecție a cetățenilor”, a declarat șeful executivului după ședința de dimineață cu președintele Igor Dodon și președinta Parlamentului, Zinaida Greceanîi.

Chicu nu exclude că decizia de sistare a activității se va menține fie pentru fiecare agent economic în parte, fie pentru toate bazinele.

Amintim că decizia de sista activitatea bazinelor a fost luată vineri de către Comisia Extraordinară de Sănătate Publică.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram