/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 793: Bombe de ultimă generație și alerta ISW. Ucraina a retras tancurile Abrams de pe linia frontului

Un nou coridor de tranzitare a teritoriului Republicii Moldova pentru cetățenii străini

missing
03 august 2020, ora 16:26

Poliția de Frontieră anunță un nou coridor de tranzitare a teritoriului Republicii Moldova pentru cetățenii străini și apatrizi în contextul pandemiei de COVID-19. Astfel, pe lângă cele trei coridoare existente deja, a fost deschis culoarul rutier dinspre Aeroportul Internațional Chișinău spre punctul de trecere cu Ucraina Criva-Mamalîga.

Astfel, cetățenii străini care intenționează să tranziteze teritoriul țării vor putea merge pe următoarele coridoare:

Giurgiulești-Galați – Giurgiulești-Reni;
Aeroportul Internațional Chișinău – Leușeni-Albița;
Aeroportul Internațional Chișinău – Palanca-Maiaki – Udobnoe;
Aeroportul Internațional Chișinău – Criva-Mamalîga.

Ofițera de presă a Poliției de Frontieră, Raisa Novițchi, a precizat pentru tv8.md că deschiderea acestui culoar era necesară pentru că până acum se efectua trecerea frontierei ucrainene doar pe la punctul de la Palanca. „Ca să ajungă în Ucraina, cetățenii trebuiau numai prin Palanca să meargă”, a precizat Novițchi.

Cetățenii străini care vor să treacă prin Republica Moldova obțin la punctul de frontieră un talon care indică faptul că acesta trebuie să părăsească teritoriul țării timp de trei ore. Dacă încalcă această perioadă de timp stabilită, cetățeanul străin este penalizat.

Aceste coridoare pot fi utilizate și de către cetățenii moldoveni, dacă destinația lor finală este România sau Ucraina. Astfel, ei nu sunt obligați să stea în carantină pe teritoriul Republicii Moldova.

Aceste culoare pot fi utilizate pentru tranzitare în ambele direcții.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram