/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 794: Alertă în toată țara și risc de baie de sânge! WP: Moldova va fi următoarea țintă, dacă Ucraina cade

/VIDEO/ Procurorii, în comun cu SIS și SPIA, au efectuat percheziții în dosarul fraudei de la „MetalFeros”

missing
03 august 2020, ora 13:23

Percheziții în dosarul „MetalFeros”. Procurorii, împreună reprezentanții SIS și SPIA, au descins în această dimineață la Inspectoratul Național de Investigații, din cadrul MAI. Potrivit unor surse media, patru persoane ar fi fost reținute, fiind bănuite de ascunderea probelor în dosarul fraudei de la „MetalFeros”. Procuratura Generală nu a confirmat acest lucru, precizând că va reveni cu detalii mai târziu. Nici cei de la Inspectoratul Național de Investigații nu au venit cu o reacție.

„Nu este pentru prima dată când procurorii efectuează percheziții la MetalFeros. Azi dimineață aceștia au descins împreună cu ofițerii SIS. Acțiunile au loc în cazul vizând fraudarea MetalFeros”, Cătălin GORIA, REPORTER TV8.

Potrivit unor surse media, în cadrul perchezițiilor de astăzi ar fi fost reținute patru persoane de la Inspectoratul Național de Investigații. Deocamdată, responsabilii de la Procuratura Generală nu au confirmat acest lucru.

MARIA VIERU, PURTĂTOARE DE CUVÂNT, PROCURATURA GENERALĂ
„Procuratura Generală, de comun cu SIS și SPIA al MAI, desfășoară acțiuni procesuale, necesare stabilirii adevărului obiectiv pe cazul vizând fraudarea SA „MetalFeros”. La finalizarea acestora vom reveni cu detalii. Oferirea oricăror alte date poate afecta mersul anchetei.”

Într-o investigație a Ziarului de Gardă, publicată acum trei zile, se arată că fostul lider PD, Vladimir Plahotniuc a beneficiat de zeci de milioane de dolari de pe urma unor contracte cu MetalFeros, în care statul deține pachetul majoritar.

„Banii intrau în conturile companiilor afiliate lui Plahotniuc, inclusiv în perioada când acesta deținea funcții publice, doar că nici banii, nici firmele nu se regăseau în declarațiile de avere și interese ale fostului politician” scrie Ziarul de Gardă. Potrivit publicației, în ultimii 20 de ani, Metalferos a fost ținta unor acuzații de corupție. Majoritatea acestor aspecte sunt investigate de procurori, în cadrul unei cauze penale deschise în decembrie 2019, dosar care însă nu are o finalitate. Guvernul a anunțat că, la mijlocul lunii august, va scoate la vânzare cota de 78,28% deținută de stat prin intermediul Agenției Proprietății Publice în cadrul Metalferos. Privatizarea Metalferos se va produce, chiar dacă organele de drept nu au răspuns încă la întrebările legate de beneficiarii schemelor din ultimele decenii care au bântuit întreprinderea și au delapidat-o de zeci de milioane de dolari.

Reporter: Сătălin GORIA
Imagini: Sergiu CIUBARU

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram