Deputatul socialist, Vladimir Odnostalco susține că a depus o solicitare la Autoritatea Națională de Integritate (ANI), Procuratura Generală (PG), dar și Inspectoratul Fiscal de Stat (FISC), pentru a verifica declarațiile de avere și interese ale deputatului Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS), Mihai Popșoi. Potrivit lui Odnostalco, în declarația de avere a deputatului PAS există mai multe lacune și neconcordanțe, printre care și „un credit de 30 de mii de lei pe care Popșoi nu l-ar fi indicat în declarație”.

Analizând declarația depusă de Mihai Popșoi am constatat că deși mandatul de deputat, inclusiv al dl Popșoi, este incompatibil oricărei alte funcţii remunerate, inclusiv a funcţiei acordate de un stat străin sau organizaţie internaţională, pe parcursul anului 2019 deputatul PAS a fost remunerat cu 58 509.6 MDL și 10 140.12 Euro de Reprezentanța Fundației Konrad Adenauer, Fundația Friedrich Ebert, Asociația pentru Politică Externă, Universitatea din Milano (bursier).

Totodată, conform declarației de avere și interese depuse de dl Mihai Popșoi la Comisia Electorală Centrală în calitate de candidat la funcția de deputat la alegerile parlamentare din 24.02.2019, Popșoi avea un credit de 30 000 lei, scadent în 2019. Deja din fotoliul de deputat, dl Popșoi nu a indicat în declarația de avere și interese depusă la ANI acest credit, ceea ce induce asupra faptului îmbunătățirii semnificative a situației financiare.

S-au stabilit divergențe și la modul de declarare a bunurilor imobile. În declarația depusă la CEC, dl Popșoi a indicat un apartament cu suprafața 65.5 m.p. , dobîndit în 2012 în sumă de 405196 MDL și apartament cu suprafața de 29.5 m.p. dobîndit în 2016 în sumă de 405196 MDL. Când a ajuns în funcția de deputat, Mihai Popșoi a declarat că apartamentele au fost dobîndite în alți ani.
De asemenea, s-a constatat divergențe și la declararea bunurilor mobile, unde inițial automobilul de model Toyota Corolla a fost indicat cu 98000 MDL conform declarație de avere și interese depusă la CEC, ulterior tot același automobil a fost declarat cu 90000 MDL sau cu 8000 MDL mai puțin”, a scris Odnosctalco pe pagina de Facebook.

De cealaltă parte, deputatul PAS, Mihai Popșoi, susține că „cei din PSRM sunt în criză de idei, iar în cazul în care ar fi fost depistate unele nereguli în declarațiile de avere și interese ale deputaților PAS, ANI s-ar fi sesizat de mult, cum a făcut-o în cazul socialistului Novac”.

 

Reacția deputatului PAS la solicitările depuse de Odnostalco, pe numele lui, la ANI, PG și FISC: „PSRM sunt în criză de idei”

Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!