Două direcţii din cadrul Consiliului Municipal Chişinău (CMC) au fuzionat. Decizia contopire a Direcţiei generale comerţ, alimentaţie publică şi prestări servicii şi a Direcţiei generale economie, reforme şi relaţii patrimoniale a fost aprobată la şedinţa CMC.

Alexandr Trupca, consilier PAS, a propus mai multe amendamente la acest proiect, printre care aprobarea unui plan de acţiuni clar despre reorganizarea structurilor Primăriei şi CMC.

“Este nevoie de o abordare complexă, per sistem. Propunerea este ca noi să aprobăm prin această decizie şi un plan. Există strategia cu privire la reforma administraţiei publice. Propunerea se bazează pe această strtategie şi urmăreşte punerea într-un cadru foarte clar când şi ce să se întâmple. Executivul îşi asumă foarte clar când, cum şi în ce condiţii va face reforma”, a menţionat consilierul.

În aceeaşi şedinţă, CMC a aprobat un alt proiect de lege care se referă la reorganizarea Direcţiei generale economie, comerţ şi turism. Astfel, Direcţia CMC va avea acum şi un vicedirector.

Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!