Preşedintele Igor Dodon, 20 de deputaţi şi alte persoane cu demnitate publică au fost vizate în controalele iniţiate de Autoritatea Naţională de Integritate în prima jumătate a anului curent. Faţă de aceştia încă nu a fost finalizată procedura de verificare şi nu există un act de constatare a încălcărilor. 

Potrivit ANI, în cele mai multe cazuri, au fost iniţiate controale faţă de parlamentari pentru verificarea averii.

Controale au fost iniţiate şi faţă de un secretar de stat, un membru al Consiliului Magistraturii, 14 procurori, cinci judecători, patru președinți de raioane, trei vicepreședinți, 23 primari şi un viceprimar.

Totodată, în atenția inspectorilor de integritate au fost și alte persoane în funcții publice -19 funcționari publici, 31 funcționari cu statut special, 40 de consilieri locali, 32 de conducători ai instituțiilor publice, 1 director adjunct al unei instituții publice, 1 membru al Consiliul Observator al IPNA Teleradio –Moldova.

Inspectorii de integritate au întocmit aproape 200 de procese-verbale de inițiere a controlului privind respectarea regimului juridic al averii și intereselor personale, al conflictelor de interese, al incompatibilităților, restricțiilor și limitărilor.

Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!