/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 794: Alertă în toată țara și risc de baie de sânge! WP: Moldova va fi următoarea țintă, dacă Ucraina cade

Un parc din Capitală, care se află în proces de renovare, ar putea fi redenumit

missing
04 august 2020, ora 14:06

Parcul „Alunelul” din sectorul Buiucani al capitalei ar putea fi redenumit. Astfel, parcul ar putea deveni „Bucureşti”. Cu această propunere a venit în Consiliul Municipal Chişinău consiliera liberală Veronica Herţa.

Veronica Herţa a propus un amendament la proiectul de decizie ce viza acceptarea donației din partea Primăriei sectorului 6 al municipiului București, în valoare de 846 mii euro pentru renovarea Parcului „Alunelul” din Capitală.

Consiliera şi-a motivat propunerea prin faptul că Bucureştiul a mai acordat susţinere financiară pentru diferite proiecte atât pentru municipiul Chişinău, cât şi pentru Republica Moldova în ansamblu. „Să spunem mulțumesc, inclusiv prin redenumirea unui parc”.

Consilierii nu au susţinut această idee, însă au propus ca să fie elaborat un alt proiect în acest sens. „Nu cred că trebuie un proiect aparte. Bucureștiul nu a susținut doar acest parc”.

Consiliul municipal Chișinău a aprobat astăzi acceptarea donației în valoare de 846 mii Euro din partea Primăriei sectorului 6 a municipiului București, pentru lucrările de reabilitare a Parcului „Alunelul” din sectorul Buiucani.

Reabilitarea spațiului public prevede: construcția unei fântâni arteziene, instalarea iluminatului nocturn decorativ, precum și a sistemului de irigare a gazonului, amenajarea unui teatru de vară, a terenurilor de joacă și sport, dar și mobilier urban.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram