Bărbatul, care a spart ușa Guvernului cu buzduganul, Vasile Sinigur, va apărea pe banca acuzaților. Procuratura Generală a anunțat că a expediat în judecată dosarului de învinuire. Sinigur spune că este indignat de decizia autorităților.

Incidentul avut loc la începutul lunii martie, în Piața Marii Adunări Naționale, în timpul unui protest al veteranilor războiului de pe Nistru. Astăzi, la cinci luni distanță, Procuratura municipiului Chișinău a anunțat că a finalizat și a expediat în judecată dosarul de învinuire pe numele bărbatului, care a spart ușa Guvernului cu un buzdugan.

„Inculpatul nu a luptat în conflictul armat de pe Nistru, veteranii războiului refuzând să-și asume răspunderea pentru acțiunile acestuia, rugând să nu fie asimilați cu gestul său. În cursul urmăririi penale, acesta a achitat, în mod benevol, prejudiciului cauzat statului – 2444 de lei. ”

Se scrie în comunicatul Procuraturii. Acum, Sinigur este cercetat pentru huliganism și riscă amendă de până la 52 de mii de lei, muncă neremunerată în folosul comunității sau închisoare de până la 3 ani.

VASILE SINIGUR: „Treaba lor cu Guvernul lor pro-rus. Ei trebuiau să-l aresteze pe Krasnoselski, când a fost la Condrița, nu să vină asupra mea. Eu tot nu îi recunosc pe dânșii, nu recunosc organele astea. Niște trădători.”

Vasile Sinigur nu este la prima abatere de la lege. Acum doi ani, de 9 Mai, el a fost implicat într-o altercație, după ce a afișat o pancartă pe care era ilustrat că panglica Sfântului Gheorghe este egală cu simbolul fascismului și al comunismului. Amenda primită a fost de o mie de lei.

 

 

 

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!