După șapte zile de lucrări intensive, podul de la Telecentru a prins viață. Echipa de voluntari, în frunte cu muralistul Dmitrii Potapov, mânuiesc pensulele de cu zori. Astfel, elementele brandului turistic al Republicii Moldova „Pomul Vieții” obțin culoare și farmec. Muralistul spune că pictura va fi gata la începutul lunii septembrie și speră că aceasta va bucura privirile locuitorilor Capitalei, dar și ale vizitatorilor.

În fiecare dimineață, la ora 8, muralistul Dmitrii Potapov este deja cu pensula în mână, la podul de la Telecentru. Acesta pictează continuu, câte 13 ore pe zi, și rar își permite să facă o pauză. Deși este destul de solicitant, tânărul nu cedează.

DMITRII POTAPOV, MURALIST: „Este obositor. Vin dis-de-dimineața, în jurul orei 8:30, uneori mai devreme. Plec de aici, de obicei, pe la 23”.

Muralistul ne-a spus că, la început, lucrările au stagnat puțin, dar după ce pereții au fost pregătiți, s-a apucat de pictat fără ezitare.

DMITRII POTAPOV, MURALIST: „Era cam complicat în aceste mari dimensiuni, să înțelegi care este procesul de creare. Când lucrezi cu un spațiu mai mic, tu ai mai multă libertate, însă aici e mai multă logistică în punct de vedere de producție”.

Și chiar dacă în proiect s-au înscris zeci de voluntari, Dmitrii ne-a spus că majoritatea celor care îl ajută sunt prietenii săi.

DMITRII POTAPOV, MURALIST: „Sunt mulți prieteni de ai mei care sunt voluntari și care mă ajută să realizez acest proiect. Cred că sunt în jur de 10 oameni, care mereu se schimbă”.

Acum, că brandul turistic al Republicii Moldova „Pomul Vieții” prinde culoare, trecătorii se arată încântați de pictură și susțin inițiativa.

„Cred că astfel de proiecte au doar menirea să înfrumusețeze orașul, în plus că nu știu ce altfel de imprimeu s-ar potrivi în acest loc”.

„Da, e ok. Dar ar fi bine, ca în alte țări, de exemplu cine are inspirație, pictori gen, să poată să facă astfel de picturi pe alte clădiri din oraș și edificii, ca să atragă turiști”.

Podul de la Telecentru are o suprafață de 4000 de m2, care urmează să fie pictată cu aproximativ 2000 de litri de vopsea. Inițiativa face parte din Campania Națională #NEAMPORNIT, care are scopul de a promova turismul intern și locurile neexplorate din Moldova.

Reporter: DODON NICOLETA

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!