/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 764: Explozii la Harkov și Zaporojie. ISW: Rusia probabil va pierde războiul

De la cocaina din Spania, până la explozia din Beirut. Cazurile de rezonanță în care au fost implicate nave aflate sub pavilionul R. Moldova

05 august 2020, ora 11:00

După ce s-a aflat că explozia catastrofală din Beirut a fost provocată de nitratul de amoniu adus de nava unui rus sub pavilionul Republicii Moldova, am decis să vă prezentăm cazurile de rezonanță din ultimii ani în care au fost implicate navele aflate sub pavilionul țării noastre. 

2014

Un vapor care naviga sub pavilionul Republicii Moldova a fost reținut în portul bulgar Burgas de la Marea Neagră, pe motiv că nu respectă Convenţia internaţională privind munca în sectorul maritim. Administraţia maritimă din Bulgaria a reţinut nava după ce doi marinari s-au plâns că nu le-au fost plătite salariile, scrie mediafax.ro.

2018

În februarie, o navă sub pavilion moldovenesc a fost în pericol să se scufunde în Marea Neagră. Șapte oameni care se aflau la bord au cerut ajutorul autorităţilor române, în momentul în care au văzut că în navă intră apă.

În octombrie, o tonă de cocaină a fost depistată în Spania, într-o navă maritimă, aflată sub paviolionul Republicii Moldova. Potrivit presei locale, atunci poliția spaniolă a arestat zece persoane, care ar face parte din grupări de traficanți de droguri din Turcia.

2019

Tot în Spania, în iunie, au fost depistate circa zece tone de hașiș, într-o navă maritimă aflată sub pavilionul Republicii Moldova.

În noiembrie, o navă care circula ilegal sub pavilionul Republicii Moldova a fost naufragiată la Odessa și a provocat o catastrofă ecologică. Autoritățile ucrainene au inițiat atunci un dosar penal.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram