/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 765: Atac masiv și copil de 5 ani, rănit. Un avion militar rusesc s-a prăbușit în mare

Moldova și România au lansat un proiect îmbunătățirea serviciilor medicale pentru copii și femeile gravide

05 august 2020, ora 22:23

Republica Moldova și România anunță lansarea unui proiect transfrontalier de îmbunătățire a serviciilor medicale oferite copiilor de până la trei ani și femeilor însărcinate în ultimul trimestru. Specialiștii din domeniul medical din patru raioane din Republica Moldova și trei județe din România vor oferi sprijin unui număr de aproximativ 1700 de beneficiari în cadrul proiectului „Acces la servicii de sănătate pentru fiecare copil prin vizite la domiciliu”.

Proiectul își propune să elimine inechitățile existente, să reducă potențiale riscuri sociale și îmbolnăviri care ar putea fi prevenite prin intermediul vizitelor la domiciliu. Pe lângă faptul că asistenții medicali vor evalua  starea de sănătate a copiilor și femeilor însărcinate, ei vor dezvolta abilitățile părinților de îngrijire a propriilor copii. Proiectul a fost lansat pe 5 august 2020 prin intermediul unei ședințe on-line.

Cele două țări, România și Republica Moldova, urmează să facă schimb de bune practici pentru ca asistența medicală primară să fie adaptată necesităților populației.

Proiectul transfrontalier „Acces la servicii de sănătate pentru fiecare copil prin vizite la domiciliu” este implementat de A.O. “Copil, Comunitate, Familie” în parteneriat cu Fundația Star of Hope România.

 

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram