/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 800: Lupte grele, permisiunea Londrei și ironia Rusiei. Oficial SUA: Războiul nu se va încheia curând

Reacția lui Frunze la sesizarea lui Bolea la ANI: „Și-a găsit de lucru să lupte cu deputații de opoziție”

missing
05 august 2020, ora 16:52

Deputatul Partidului Acțiune și Solidaritate Petru Frunze susține că informațiile indicate în declarațiile sale de avere sunt adevărate și spune că este nedumerit unde a găsit colegul său socialist Vasile Bolea metale prețioase în documentele prezentate la ANI. În plus, parlamentarul susține că adresarea lui Bolea la Autoritatea Națională de Integritate și Procuratura Generală este o acțiune politică prin care „luptă cu deputații din opoziție”.

Reacția lui Petru Frunze vine după ce socialistul i-a cerut să ANI-ului și Procuraturii Generale să examineze declarațiile de avere ale deputatului PAS Petru Frunze, care, spune el, ar fi devenit mai „sărace” de când a ajuns în Parlament.

„În declarația de avere întocmită de mine este introdus exact ceea ce am am în proprietate și în folosință. Domnul Bolea nu știu de unde a găsit că am avut într-o declarație de avere metale prețioase. E ceva exagerat, sunt aberații. Nu există așa ceva.

În ceea ce ține de salariul soției, domnul Bolea trebuie să fie conștient că soția a fost angajată la sfârșitul anului 2019, pe o perioadă scurtă de timp, și salariul a fost calculat doar pe termen redus de muncă. Adică, activitatea ei este la un local de agrement, în localitatea Puhoi, raionul Ialoveni. Adică, activează doar sâmbătă seara, câteva ore. Și salariul este stabilit doar pe câteva ore în săptămână. Este angajată cu program redus, pentru 20 de ore pe lună”, a precizat Petru Frunze pentru tv8.md.

Totodată, deputatul PAS a menționat că colegul său este în drept să investigheze ca să vadă care este situația legată de declarațiile de avere. „Interesul lui Vasile Bolea este să sustragă atenția publică de la toate mizeriile pe care le fac ei. În primul rând, cu transferurile pe care le-a avut din Bahamas și alte lucruri. Mai mult decât atât, în loc să caute soluții la problemele ce țin de agricultură, de domeniul afacerilor, ei și-au găsit de lucru să lupte cu deputații de opoziție pentru a-i intimida”, a precizat Frunze.

/DOC/ Și socialistul Bolea se adresează la ANI. Cere verificarea declarației de avere a altui deputat PAS

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram