Un tronson din râul Bâc a fost curăţat în proporţie de 95%. Primăria Chişinău: "Nu va mai fi inundată strada Albişoara"

missing
05 august 2020, ora 09:39

Albia râului Bâc, pe tronsonul str. Petru Rareș – str. Feredeului, a fost curăţată în proporţie de 95%. Pe o lungime de 2 km, a fost excavat nămolul și executate lucrări curățire a vegetației.

Pentru curăţarea albiei au fost antrenate 15 unități de tehnică specializată. Nămolul evacuat fost stocat pentru câteva zile pe mal, după care transportat la o platformă destinată recultivării ulterioare.

În context, astăzi, Grupul de lucru format din reprezentanți ai autorităților și serviciilor municipale se va convoca pentru a evalua stadiul de lucrări executate pe tronsonul menționat.

Urmează un alt tronson de un kilometru – dintre străzile Petru Rareș şi Mihai Viteazul.

Potrivit Primăriei Chişinău, după finalizarea intervențiilor de curățare și adâncire a albiei râului Bâc va crește capacitatea de scurgere în cazul fluxurilor mari de ape și, respectiv, va fi evitată inundarea str. Albișoara, în zona podului din preajma Circului.

Costul total al lucrărilor pe tronsonul str. Mihai Viteazul – str. Feredeului este de cca 3,5 milioane de lei, bani prevăzuți în bugetul municipal, iar termenul de realizare este de 1,5 luni.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram