/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 764: Explozii la Harkov și Zaporojie. Germania va transfera de urgență mii de obuze Kievului

/VIDEO/ Cel puțin o mie de lei. Platforma DA cere Guvernului alocarea unei indemnizații unice combatanților de pe Nistru

05 august 2020, ora 14:41

Platforma DA solicită alocarea unei indemnizații unice în valoare de cel puțin o mie de lei pentru combatanții care au participat la războiul de pe Nistru. Propunerea a fost anunțată de liderul Platformei DA în cadrul unei conferințe de presă.

Acesta a propus ca indemnizația să fie acordată cu prilejul sărbătorii naționale Ziua Independenței. „La 27 august sărbătorim Ziua Independenței R. Moldova și nu am fi făcut-o fără sacrificiul acestor eroi”, a declarat Năstase.

Totodată, liderul DA a anunțat că biroul politic al partidului a cerut fracțiunii parlamentare să întreprindă măsurile regulamentare și legale privind convocarea ședinței extraordinare a Legislativului.

„Inclusiv să inițieze consultări cu toate fracțiunile parlamentare în privința datei și agendei”, a precizat Năstase explicând că în cadrul acesteia ar urma să fie invitat la audieri premierul Chicu în legătură cu situația din agricultură, anunțarea unei stări de urgență în agricultură, precum și examinarea unor legi printre care și vacanța fiscală.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram