/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 764: Explozii la Harkov și Zaporojie. ISW: Rusia probabil va pierde războiul

/VIDEO/ Moldova, subiect de știre în Italia. Jurnaliștii italieni au scris cum, pe timp de pandemie, moldovenii ajung în Italia fără probleme

05 august 2020, ora 21:20

Republica Moldova a ajuns subiect de știre în Italia, după ce jurnaliștii italieni au mediatizat pe larg cum, pe timp de pandemie, moldovenii ajung pe peninsulă fără probleme. Asta, chiar dacă țara noastră este inclusă în „lista neagră”, din cauza numărului mare de îmbolnăviri cu COVID-19. Pentru o sută de euro se rezolvă problema testelor negative la coronavirus și a contractelor de muncă, iar în două zile cetățenii noștri ajung în Italia.

Deși e pandemie și suntem incluși în „lista neagră” a autorităților italiene, cetățenii moldoveni, dornici de a munci în Italia, găsesc soluții.

Vreau să înțeleg un lucru, vreau să o facă să se întoarcă aici. Este badantă și are permisul de ședere aici. Atunci, nimic, 100 de euro și este aici.

Potrivit presei italiene, autocarul pornește din Chișinău, miercuri, și ajunge la Roma, vineri. Suma se achită la sosire. Bărbatul a asigurat-o pe interlocutoare, jurnalistă sub acoperire, că toate controalele vamale vor fi trecute în siguranță.

100 de euro îi dau eu ori dumneaei vi-i achită dumneavoastră? Nu, vineri, când luați, doamna puteți achita direct la Anagnina.

Ieri, ofițerii anticorupție au reținut alți doi suspecţi în dosarele traversării frontierei cu certificate medicale şi contracte de muncă false. Aceștia ar fi pretins mită în valoare de 100 de euro de la un pasager, după ce i-au promis că-i asigură ieşirea, fără obstacole, din Republica Moldova şi revenirea în țară, fără a fi plasat în autoizolare obligatorie de 14 zile. Acum două săptămâni, doi angajați ai Poliției de frontieră și doi șoferi de pe cursa Moldova-Italia au ajuns în vizorul oamenilor legii.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram