/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 785: Reuniune NATO-Ucraina și recordul anunțat de Zelenski. Zaharova atacă din nou Moldova

Ambasadorul Franței, solidar cu afirmațiile lui Michalko privind frauda bancară. Diplomatul amintește de angajamentul R. Moldova față de UE

missing
06 august 2020, ora 17:57

Ambasadorul Franței este pe deplin solidar cu afirmațiile Excelenței Sale Peter Michalko, Ambasadorul Uniunii Europene în Republica Moldova. Mesajul postat pe pagina misiunii țin de procedurile judiciare referitoare la fraudele bancare masive în Moldova, la care s-a referit și ambasadorul UE în Moldova.

„Moldova s-a angajat față de UE să asigure ca procedurile judiciare, imparțiale și complete, privitor la fraudele bancare masive din 2014/2015 să fie elaborate în cel mai scurt timp și ca persoanele presupuse responsabile să fie deferite justiției, inclusiv în cadrul procedurilor Curții de Apel. Franța este atașată de respectul acestui angajament”, se arată în mesajul ambasadei Franceze la Chișinău.

Joi, deputații și susținătorii partidului Politic Șor au protestat în fața delegația Uniunii Europene în Republica Moldova cerând rechemarea lui Michalko din funcție. Protestul a avut loc după ce, în ediția din 31 iulie a emisiunii „Пятница с Анатолием Голя”, Ambasadorul UE la Chișinău, Peter Michalko, a spus că nimeni nu a fost pedepsit în dosarul privind furtul miliardului și s-a întrebat „cât mai putem urmări amânările permanente în procesul lui Șor?”- făcând referire la procesul de judecată de la Curtea de Apel Cahul.

Diplomatul a reacționat cu o postare pe Facebook, unde unde a postat link-ul la raportul Kroll – în care experții companiei „Kroll” i-au atribuit lui Ilan Sor 77 de companii care au luat credite de la Banca de Economii, Banca Socială și Unibank și au participat la schema care a condus la falimentarea instituțiilor bancare.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram