Cercurile olimpice uriaşe amplasate în golful din Tokyo au fost retrase joi pentru o operaţiune de mentenanţă de aproximativ patru luni, având în vedere că Jocurile Olimpice din 2020 au fost amânate un an din cauza pandemiei de coronavirus, informează AFP, scrie agerpres.ro.

Cercurile colorate în greutate de 69 de tone au fost instalate la începutul anului în largul localităţii Odaiba, situată în golful oraşului Tokyo, după ce capitala niponă începuse numărătoarea inversă în vederea Jocurilor Olimpice. Cercurile urmau să rămână în acea locaţie până la închiderea Olimpiadei, pe 9 august, şi să fie înlocuite apoi de simbolul Jocurilor Paralimpice.

Însă barja pe care era amplasat monumentul de 15 m înălţime şi 32 m lăţime a fost remorcată la cheu joi. Ansamblul “va fi supus unui control de securitate şi unei operaţiuni de întreţinere pentru o durată de aproximativ patru luni”, au precizat responsabili locali, adăugând că data reamplasării cercurilor nu a fost încă stabilită.

Jocurile Olimpice urmau să se deschidă pe 24 iulie, dar organizatorii au luat decizia istorică, în luna martie, de a amâna pentru 2021 Olimpiada de la Tokyo, în timp ce pandemia de Covid-19 se propaga în toată lumea. Jocurile Olimpice se vor desfăşura în perioada 23 iulie-8 august 2021, iar cele Paralimpice vor avea loc între 24 august şi 5 septembrie 2021.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!