/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 793: Bombe de ultimă generație și alerta ISW. Ucraina a retras tancurile Abrams de pe linia frontului

Motivul pentru care cercurile olimpice uriaşe de la Tokyo au fost retrase

missing
06 august 2020, ora 21:00

Cercurile olimpice uriaşe amplasate în golful din Tokyo au fost retrase joi pentru o operaţiune de mentenanţă de aproximativ patru luni, având în vedere că Jocurile Olimpice din 2020 au fost amânate un an din cauza pandemiei de coronavirus, informează AFP, scrie agerpres.ro.

Cercurile colorate în greutate de 69 de tone au fost instalate la începutul anului în largul localităţii Odaiba, situată în golful oraşului Tokyo, după ce capitala niponă începuse numărătoarea inversă în vederea Jocurilor Olimpice. Cercurile urmau să rămână în acea locaţie până la închiderea Olimpiadei, pe 9 august, şi să fie înlocuite apoi de simbolul Jocurilor Paralimpice.

Însă barja pe care era amplasat monumentul de 15 m înălţime şi 32 m lăţime a fost remorcată la cheu joi. Ansamblul “va fi supus unui control de securitate şi unei operaţiuni de întreţinere pentru o durată de aproximativ patru luni”, au precizat responsabili locali, adăugând că data reamplasării cercurilor nu a fost încă stabilită.

Jocurile Olimpice urmau să se deschidă pe 24 iulie, dar organizatorii au luat decizia istorică, în luna martie, de a amâna pentru 2021 Olimpiada de la Tokyo, în timp ce pandemia de Covid-19 se propaga în toată lumea. Jocurile Olimpice se vor desfăşura în perioada 23 iulie-8 august 2021, iar cele Paralimpice vor avea loc între 24 august şi 5 septembrie 2021.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram