Șeful Î.M Autosalubritate, Eugeniu Axentiev ar putea fi demis. Despre aceasta a anunțat primarul Ion Ceban în ședința Consiliului Municipal Chișinău. Edilul susține că a primit mai multe rapoarte în ceea ce privește activitatea lui și va propune CMC demisia acestuia.

Primarul a menționat că decizia a fost luată după ce primit ultimele rapoarte de activitate. „Eu astăzi am primit ultimele rapoarte și urmează să fie perfectat procesul verbal de analiză a cele întâmplate la Țânțăreni referitor la administrația „Autosalubritate”. Vreau cu toată sinceritatea să declar că odată ce am recomandarea procesului verbal eu știu care sunt discuțiile la acest nivel pentru că am primit rapoartele pe intern, rapoartele de la SPIA, rapoartele de la Situații de Urgență și în acest context voi solicita demisia domnului Eugeniu Axentiev din funcția de șefi „Autosalubritate”, a declarat Ceban la ședința CMC.

Ion Ceban spune că a cerut ca propunerea lui să fie inclusă în ordinea de zi a ședinței CMC și să fie votată în data de 11 august.

Primarul capitalei face trimitere la incendiul care a avut loc la sfârșitul lunii iulie la gunoiștea de la Țânțăreni. Pompierii au fost solicitați pentru a interveni la poligonul din Țânțăreni în după amiaza zilei de 28 iulie. Salvatorii au lucrat în prima zi 8 ore continuu și au reușit localizarea arderii. Pe parcursul nopții lucrările au fost suspendate întrucât exista pericol eminent pentru securitatea acestora. În primele ore ale zilei de 29 iulie lucrările au fost continuate. Acțiunile de intervenție vor fi efectuate până la lichidarea completă a arderii.

La poligonul din Țânțăreni sunt depozitate deșeurile aduse din capitală, zilnic fiind aduse aici în jur de 700 de tone. În ianuarie, primarul general, directorul de la Autosalubritate și primarul Țânțăreni au convenit să extindă activitatea poligonului și pe parcursul acestui an.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!