/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 785: Reuniune NATO-Ucraina și recordul anunțat de Zelenski. Zaharova atacă din nou Moldova

Șeful Întreprinderii municipale „Autosalubritate”, la un pas de a fi demis. Ceban: „Urmează să fie perfectat procesul verbal”

missing
06 august 2020, ora 12:37

Șeful Î.M Autosalubritate, Eugeniu Axentiev ar putea fi demis. Despre aceasta a anunțat primarul Ion Ceban în ședința Consiliului Municipal Chișinău. Edilul susține că a primit mai multe rapoarte în ceea ce privește activitatea lui și va propune CMC demisia acestuia.

Primarul a menționat că decizia a fost luată după ce primit ultimele rapoarte de activitate. „Eu astăzi am primit ultimele rapoarte și urmează să fie perfectat procesul verbal de analiză a cele întâmplate la Țânțăreni referitor la administrația „Autosalubritate”. Vreau cu toată sinceritatea să declar că odată ce am recomandarea procesului verbal eu știu care sunt discuțiile la acest nivel pentru că am primit rapoartele pe intern, rapoartele de la SPIA, rapoartele de la Situații de Urgență și în acest context voi solicita demisia domnului Eugeniu Axentiev din funcția de șefi „Autosalubritate”, a declarat Ceban la ședința CMC.

Ion Ceban spune că a cerut ca propunerea lui să fie inclusă în ordinea de zi a ședinței CMC și să fie votată în data de 11 august.

Primarul capitalei face trimitere la incendiul care a avut loc la sfârșitul lunii iulie la gunoiștea de la Țânțăreni. Pompierii au fost solicitați pentru a interveni la poligonul din Țânțăreni în după amiaza zilei de 28 iulie. Salvatorii au lucrat în prima zi 8 ore continuu și au reușit localizarea arderii. Pe parcursul nopții lucrările au fost suspendate întrucât exista pericol eminent pentru securitatea acestora. În primele ore ale zilei de 29 iulie lucrările au fost continuate. Acțiunile de intervenție vor fi efectuate până la lichidarea completă a arderii.

La poligonul din Țânțăreni sunt depozitate deșeurile aduse din capitală, zilnic fiind aduse aici în jur de 700 de tone. În ianuarie, primarul general, directorul de la Autosalubritate și primarul Țânțăreni au convenit să extindă activitatea poligonului și pe parcursul acestui an.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram