/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 794: Alertă în toată țara și risc de baie de sânge! WP: Moldova va fi următoarea țintă, dacă Ucraina cade

/VIDEO/ Părinții nu se grăbesc să cumpere rechizite pentru noul an școlar, cât timp nu este clar cum vor studia elevii

missing
06 august 2020, ora 20:40

Rafturi pline cu rechizite și puțini cumpărători. Vânzătorii din piețe și magazine spun că în acest an părinții nu se grăbesc să cumpere rechizite școlare. Și asta pentru că nu este clar încă, dacă elevii vor merge sau nu la școală. Puținii clienți pe care îi au, cumpără doar strictul necesar, deoarece au resurse limitate.

Oamenii spun că nu au bani și achiziționează doar strictul necesar: „Treptat, astăzi ceva, peste o săptămână-două, altceva”; „Nu, toate cele necesare nu, așa, numai pentru primele zile, nu pentru tot anul”; „Încercăm să cumpărăm, cine știe o să fie școala sau nu, dar noi cumpărăm”.

Între timp, piețele și magazinele au scos de vânzare o gamă largă de rechizite pentru școală. Deși prețurile sunt similare celor de anul trecut, cumpărătorii pot fi numărați pe degete: „Fluxul de oameni s-a schimbat foarte tare. Oameni în principiu nu sunt. Nu știu unde au dispărut”; „Noi vindem cu aceleași prețuri ca și în anii precedenți, deși noi le cumpărăm acum mai scump”; „De obicei, caiete, mai simple, subțiri, agendă simplă și ceva pentru desen, atât, nimic deosebit.”

Chiar și așa, copiii, care vor merge în acest an în clasa întâi, sunt nerăbdători și își pregătesc ghiozdanele cu rechizite: „ — Vrei la școală? — Da! — Ce ți-ai cumpărat? — Rechizite școlare, ghiozdan, penar, stilouri, hârtie și caiete”.

Deocamdată, nu este clar cum vor fi desfășurate lecțiile, începând cu 1 septembrie. Fiecare școală urmează să decidă care model de studiu din cele șapte propuse de către Ministerul Educației este cel mai potrivit.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram