Partidul Platforma Demnitate și Adevăr (DA) nu-și va ataca concurenții politici de pe dreapta în contextul alegerilor prezidențiale care se apropie, anunță reprezentanții formațiunii, după ședința Consiliului Național Politic, petrecută azi. Aceștia spun că vor aborda o strategie de comunicare pozitivă. „Noi vom spune Adevărul și asta este suficient”, a spus președintele Platformei DA, Andrei Năstase, potrivit unui comunicat al formațiunii politice. 

„Platforma Demnitate și Adevăr și-a reiterat decizia de a-l înainta pe Andrei Năstase în calitate de candidat al formațiunii în campania prezidențială din toamna 2020. Amintim, în context, că președintele Platformei DA a fost unicul lider politic, care în ianuarie curent, a înaintat un demers către toate formațiunile pro-europene în vederea identificării unui candidat apartinic comun în alegerile prezidențiale din 2020. Întrucât inițiativa partidului a rămas fără de răspuns din partea potențialilor parteneri politici, Platforma Demnitate și Adevăr se va lansa în competiție cu propriul candidat”, se menționează în comunicat.

„Suntem ferm convinși că, acum, avem șanse mari să curățăm elita politică autohtonă de persoane corupte, de trădătorii interesului național, de protagoniștii episoadelor rușinoase din politica moldovenească: cu „bolișoi paket” și “kuliokul lui Plahotniuc”, să stopăm o dictatură personală care devine din ce în ce mai pertinentă”, a concluzionat Andrei Năstase.

Platforma DA a fost primul partid care și-a anunțat candidatul la alegerile prezidențiale care vor avea loc pe 1 noiembrie. Aceștia au promovat o perioadă ideea susținerii de către partidele de dreapta a unui singur candidat pentru funcția de președinte chiar din primul tur al scrutinului, însă câteva formațiuni politice de pe același eșichier și-au anunțat și ei candidații, printre care Octavian Țîcu, de la Partidul Unității Naționale; Dorin Chirtoacă, de la Mișcarea „UNIREA” și Maia Sandu, de la Partidul Acțiune și Solidaritate.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!