/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 790: 20.000 de parașutiști la Ceasov Iar și fără Patriot de la UE. A căzut turnul televiziunii

Platforma DA, despre prezidențiale: „Vom aborda o strategie de comunicare pozitivă, fără a ataca competitorii de pe dreapta politică”

missing
08 august 2020, ora 16:06

Partidul Platforma Demnitate și Adevăr (DA) nu-și va ataca concurenții politici de pe dreapta în contextul alegerilor prezidențiale care se apropie, anunță reprezentanții formațiunii, după ședința Consiliului Național Politic, petrecută azi. Aceștia spun că vor aborda o strategie de comunicare pozitivă. „Noi vom spune Adevărul și asta este suficient”, a spus președintele Platformei DA, Andrei Năstase, potrivit unui comunicat al formațiunii politice. 

„Platforma Demnitate și Adevăr și-a reiterat decizia de a-l înainta pe Andrei Năstase în calitate de candidat al formațiunii în campania prezidențială din toamna 2020. Amintim, în context, că președintele Platformei DA a fost unicul lider politic, care în ianuarie curent, a înaintat un demers către toate formațiunile pro-europene în vederea identificării unui candidat apartinic comun în alegerile prezidențiale din 2020. Întrucât inițiativa partidului a rămas fără de răspuns din partea potențialilor parteneri politici, Platforma Demnitate și Adevăr se va lansa în competiție cu propriul candidat”, se menționează în comunicat.

„Suntem ferm convinși că, acum, avem șanse mari să curățăm elita politică autohtonă de persoane corupte, de trădătorii interesului național, de protagoniștii episoadelor rușinoase din politica moldovenească: cu „bolișoi paket” și “kuliokul lui Plahotniuc”, să stopăm o dictatură personală care devine din ce în ce mai pertinentă”, a concluzionat Andrei Năstase.

Platforma DA a fost primul partid care și-a anunțat candidatul la alegerile prezidențiale care vor avea loc pe 1 noiembrie. Aceștia au promovat o perioadă ideea susținerii de către partidele de dreapta a unui singur candidat pentru funcția de președinte chiar din primul tur al scrutinului, însă câteva formațiuni politice de pe același eșichier și-au anunțat și ei candidații, printre care Octavian Țîcu, de la Partidul Unității Naționale; Dorin Chirtoacă, de la Mișcarea „UNIREA” și Maia Sandu, de la Partidul Acțiune și Solidaritate.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram