/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 793: Bombe de ultimă generație și alerta ISW. Ucraina a retras tancurile Abrams de pe linia frontului

Noua Guinee, a doua cea mai mare insulă din lume, are o caracteristică unică

missing
09 august 2020, ora 11:35

Noua Guinee din sud-vestul Oceanului Pacific este insula cu cea mai mare diversitate de plante din lume, potrivit unui studiu publicat miercuri în revista Nature, relatează dpa și Digi24.ro.

Noua Guinee este a doua cea mai mare insulă – şi cea mai mare insulă tropicală – din lume. Jumătatea estică formează Papua Noua Guinee, în timp ce jumătatea vestică, cunoscută sub numele de Noua Guinee de Vest sau Papua de Vest, formează provinciile indoneziene Papua şi Papua de Vest, scrie Agerpres.

O echipă formată din 99 de botanişti din 19 ţări au întocmit prima listă verificată a plantelor vasculare – plantele superioare caracterizate prin prezenţa în structura lor a unor vase prin care circulă seva – din Noua Guinee şi insulele din jur, documentând peste 13.600 de specii din 1.742 de genuri şi 264 de familii.

Datele arată că insula are cu 16% mai multe plante decât insula Madagascar din Africa, locul cu cea mai impresionantă biodiversitate întâlnită până acum, unde există 11.488 de specii înregistrate.

Potrivit studiului, 68% dintre plante sunt endemice pentru Noua Guinee, ceea ce înseamnă că nu se găsesc nicăieri în altă parte.

Aceasta este prima dată când oamenii de ştiinţă au încercat să “catalogheze întreaga diversitate a plantelor vasculare din Noua Guinee”, au afirmat cercetătorii.

“Noua Guinee este extraordinară: este o insulă paradisiacă plină de viaţă”, a declarat Rodrigo Camara-Leret, autorul principal al studiului de la Universitatea din Zurich.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram