/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 765: Atac masiv și copil de 5 ani, rănit. Un avion militar rusesc s-a prăbușit în mare

Afganistan va elibera 400 de talibani periculoși în încercarea de a pune capăt unui război de 20 de ani

10 august 2020, ora 23:28

Afganistan va elibera 400 de prizonieri talibani, dintre care unii sunt acuzaţi de crime grave, în încercarea de a avansa tratativele de pace dintre guvern și forțele talibane din țară și de a pune capăt unui război sângeros de 20 de ani, scrie The Guardian citat de Digi24.ro.

Eliberarea celor 400 de insurgenți a fost adusă în discuție, în urma unui acord încheiat între Statele Unite și talibani. Deși o cerință care nu se bucură de popularitate, așa cum a menționat și secretarul de stat american Mike Pompeo, președintele afgan Ashraf Ghani a anunțat luni că o va onora: “Astăzi voi semna ordinul de eliberare pentru 400 de prizonieri”.

Acordul din 29 februarie dintre Statele Unite şi talibani prevede eliberarea de către guvernul afgan a 5.000 de insurgenţi şi de către aceştia din urmă a 1.000 de membri ai forţelor de securitate, scrie Agerpres. Autorităţile afgane au eliberat aproximativ 4.900 de prizonieri talibani. Insurgenţii refuză să înceapă negocierile de pace până când toţi cei 5.000 de prizonieri nu vor fi eliberaţi.

Talibanii au anunţat la rândul lor că şi-au îndeplinit deja partea de schimb.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram