Război în Ucraina, ziua 397: Avertizarea unui ex-ofițer CIA pentru Moldova și oraș dispărut. Oligarhi: „Putin a îngropat Rusia”

Dodon anunță ce a convenit în ultima sa vizită la Moscova

10 august 2020, ora 09:33

Șeful statului a prezentat trei decizii, care potrivit lui, sunt cele mai importante pe care le-a discutat în ultima sa vizită la Moscova.

1. Creditul pentru susținerea bugetului, cele circa 4 miliarde de lei.

„Săptămâna curentă va avea loc contactul și începerea renegocierii acestui acord de credit. Sper ca reprezentanții Guvernului R. Moldova și Rusiei vor începe renegocierea în următoarele zile”, a declarat Dodon.

2. Suportul pentru agricultură.

Șeful statului a anunțat că a cerut ajutor umanitar sub formă de 40/50 de mii de tone de motorină, care în cazul în care va fi acordat, va fi oferit gratuit agricultorilor din R. Moldova. „Sper ca acest subiect să fie discutat și aprobat de autoritățile din Federația Rusă”, a punctat Dodon.

3. Autorizație pentru transport.

Potrivit lui Dodon, autorizațiile transportatorilor din R. Moldova care transportă mărfuri expiră în perioada următoare. Astfel ca o soluție a acestei situații s-a decis ca o parte din autorizațiile planificate pentru semestrul patru să fie oferite acum, „ca exportatorii din R. Moldova să poată exporta mărfurile produse la noi în țară pe piața din Federația Rusă”, afirmă șeful statului.

Șeful statului a anunțat la 4 august curent că întreprinde o scurtă vizită de lucru la Moscova unde intenționează să se întâlnească cu oficiali ruși pentru a discuta aspecte legate de intensificarea și aprofundarea relațiilor de colaborare moldo-ruse.

TelegramWhatsappViber
Trimite-ne o știre

© 2023 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegram