Șeful statului a prezentat trei decizii, care potrivit lui, sunt cele mai importante pe care le-a discutat în ultima sa vizită la Moscova.

1. Creditul pentru susținerea bugetului, cele circa 4 miliarde de lei.

„Săptămâna curentă va avea loc contactul și începerea renegocierii acestui acord de credit. Sper ca reprezentanții Guvernului R. Moldova și Rusiei vor începe renegocierea în următoarele zile”, a declarat Dodon.

2. Suportul pentru agricultură.

Șeful statului a anunțat că a cerut ajutor umanitar sub formă de 40/50 de mii de tone de motorină, care în cazul în care va fi acordat, va fi oferit gratuit agricultorilor din R. Moldova. „Sper ca acest subiect să fie discutat și aprobat de autoritățile din Federația Rusă”, a punctat Dodon.

3. Autorizație pentru transport.

Potrivit lui Dodon, autorizațiile transportatorilor din R. Moldova care transportă mărfuri expiră în perioada următoare. Astfel ca o soluție a acestei situații s-a decis ca o parte din autorizațiile planificate pentru semestrul patru să fie oferite acum, „ca exportatorii din R. Moldova să poată exporta mărfurile produse la noi în țară pe piața din Federația Rusă”, afirmă șeful statului.

Șeful statului a anunțat la 4 august curent că întreprinde o scurtă vizită de lucru la Moscova unde intenționează să se întâlnească cu oficiali ruși pentru a discuta aspecte legate de intensificarea și aprofundarea relațiilor de colaborare moldo-ruse.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!