/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 792: Rachete secrete și copii întorși acasă. Rusia vrea să saboteze summitul de pace

Igor Dodon l-a felicitat pe Alexandr Lukașenko pentru victoria în alegerile prezidențiale. Mesajul transmis

missing
10 august 2020, ora 12:48

Președintele Igor Dodon l-a felicitat pe Alexandr Lukașenko cu ocazia realegerii sale în funcţia de Preşedinte al Republicii Belarus. Într-o postare pe Facebook, Dodon i-a exprimat felicitări lui Lukașenko și i-a urat „succese remarcabile în realizarea scopurilor propuse”.

Preşedintele în exerciţiu al Belarusului, Aleksandr Lukaşenko, a câştigat alegerile desfăşurate duminică, 9 august, în această ţară, obţinând 80,23% din voturi, a anunţat luni Comisia Electorală Centrală, citând rezultatele preliminare ale unui scrutin tensionat, marcat de violenţe şi acuzaţii de fraude electorale.

Transmit sincere felicitări omologului meu belarus, Alexandr Lukașenko, cu ocazia victoriei în cadrul alegerilor prezidențiale! Din numele poporului moldovenesc și al meu personal, îi doresc succese remarcabile în realizarea scopurilor propuse în beneficiul Republicii Belarus. Sunt convins că dialogul productiv și cooperarea strânsă dintre Republica Moldova și Republica Belarus în diverse domenii, vor contribui la consolidarea relațiilor dintre țările și popoarele noastre”, se arată în mesajul postat de Igor Dodon.

Rezultatele preliminare ale alegerilor prezidențiale din Belarus au fost anunţate după ce poliţia din Belarus a intervenit cu tunuri cu apă, gaze lacrimogene şi grenade paralizante pentru reprimarea protestelor izbucnite duminică după ce presa de stat a anunţat că preşedintele Lukaşenko, la putere de 26 de ani, era pe punctul de a câştiga al şaselea mandat consecutiv.

În acelaşi timp, pe reţelele de socializare au apărut mai multe imagini care arată cum protestatarii sunt bătuţi de forţele de ordine. Deşi nu există date oficiale, din poze se vedea clar că zeci de persoane au fost rănite. Lukashenko a păstrat tăcerea, iar serviciul de presă al poliţiei a refuzat să admită evidentul spunând că vor face declaraţii a doua zi dimineaţă.

La alegerile din Belarus, preşedintele Alexandr Lukashenko a candidat pentru un al şaselea mandat. Campania electorală 2020 a fost numită drept cea mai dură şi cea mai „murdară” din istoria ţării. Potrivit Vesna, peste 60 de observatori, activişti şi jurnalişti, reţinuţi în ziua alegerilor.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram