/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 786: Sânge la Dnipro, avertizare de rang înalt și sprijin G7. Zelenski: „Trebuie să înfrângem teroarea”

S-a schimbat metodologia de testare la Covid-19. Precizările șefului ANSP

missing
10 august 2020, ora 14:04

Nicolae Furtună, șeful Agenției Naționale de Sănătate Publică, spune că s-a schimbat metodologia de testare la coronavirus. Informația a fost comunicată la o conferință de presă, după ce un reporter a menționat că în diverse centrele private se ia diferit proba pentru testare..

Potrivit lui, cel mai sensibil și cel mai indicat loc pentru colectare este nazofaringele, dar are importanță și orofaringele.

„Ținând cont de faptul că de multe ori rezultatele din orofaringe sunt determinate de pregătirea pacientului, gen dejunul înainte de investigație, fumat, consum de lichide, etc, prelevarea probei doar din nazofaringe este una agreată, este una sensibilă și dacă comparăm oro și nazofaringele, nazofaringele este mai sensibilă și nu este nicio încălcare dacă prelevarea se face din nazofaringe”, a declarat Furtună.

Până la ora actuală, în Republica Moldova au fost confirmate 27 660 cazuri de infecție cu noul Coronavirus.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram