/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 765: Atac masiv și copil de 5 ani, rănit. Un avion militar rusesc s-a prăbușit în mare

/VIDEO/ La un gimnaziu din Sângerei lecțiile vor avea loc în aer liber. Cum au reacționat părinții

10 august 2020, ora 22:03

Lecții în aer liber. În gimnaziul din satul Ciuciuieni, raionul Sângerei, orele de clasă se vor petrece în siguranță, chiar și în perioada pandemiei. Și asta pentru că administrația școlii a decis să construiască o sală de clasă în aer liber, prima de acest fel, din țară. Sala are o suprafață de 50 de metri pătrați și va fi dotată cu suport didactic pentru 12 discipline de studii.

Vestea i-a bucurat pe elevi. Aceștia spun că orele online sunt obositoare și le afectează sănătatea.

„Copiii vor putea învăța la aer liber. Ei o să respire aer curat și o să fie mai sănătoși. Și nu o să ne infectăm cu viroze”.

„Lecțiile online nu mi se par deloc bine, deoarece dăunează ochilor. Este obositor și nu înțelegem totul”.

Ideea unei săli de clasă în aer liber s-a dovedit a fi și pe placul părinților, care se implică în lucrările de construcție.

GRIGORIE BOTNARI, PĂRINTE: „Am copii în acest gimnaziu, construcția este un lucru bun eu socot, copii ies la aer curat. Folosim și materiale pentru sănătate, lemnul deja e un material eco, vopseaua tot va fi eco”.

„Un proiect foarte bun pentru toți copii noștri pentru că pot să facă ore în aer liber, să nu facă lecții online”.

ALINA ANDONI, PĂRINTE: „În contextul pandemiei Covid-19 este un proiect foarte bun și ne bucurăm enorm pentru că a fost posibilă implementarea acestuia”.

Directoarea gimnaziului spune că, astfel, elevii vor petrece orele sigur și eficient, iar riscul de infectare cu COVID-19 va fi redus. Proiectul este susținut de mai mulți parteneri europeni.

ANGELA ALBU, DIRECTOARE, GIMNAZIUL CIUCIUIENI: „Copiii sunt întotdeauna entuziasmați să petreacă orele în aer liber, pentru că anume aici creativitatea și imaginația se dezvoltă mai ușor”.

Sala de clasă în aer liber va putea fi utilizată și iarna.

„Iarna de asemenea pot fi promovate unele lecții. De exemplu, eu sunt profesoară de geografie și atunci când voi preda precipitațiile atmosferice, de ce nu aș ieși cu elevii ca să observe unele precipitații sau fenomene ale naturii”.

La gimnaziul din Ciuciuieni învață peste 100 de elevi.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram