Până la data de 7 august, 1611 angajați din sistemul medical au primit indemnizația unică de 16 mii de lei din partea statului. Ceea ce reprezintă practic jumătate din numărul total de angajați infectați cu noul coronavirus, care la 7 august număra 3459 de persoane. Datele se regăsesc într-un răspuns al Ministerului Sănătății transmis deputatei Ruxanda Glavan.

În același răspuns, ministerul Sănătății menționează că pentru acordarea indemnizațiilor unice din fondul de intervenției a Guvernului au fost alocată suma de 25,776 milioane de lei.

Responsabilii de la minister nu au venit și cu informații despre funcțiile deținute de persoanele din sistemul medical infectate cu Covid-19, dar și despre instituțiile medicale pe care aceștia le reprezintă. În răspuns aceștia au invocat protecția datelor cu caracter personal.

Totuși, aceștia au menționat că în continuu se actualizează listele angajaților din sistemul medical infectați cu Covid-19, după care sunt înaintate Ministerului Finanțelor pentru alocarea mijloacelor financiare.

„Dar cu restul angajaților sistemului de sănătate care s-au îmbolnăvit de Covid, cum rămâne❓Analizând în spiritul logicii voastre, stimați guvernanți, ar trebui să înțelegem că ceilalți vor rămâne cu ochii în soare pentru că s-au îmbolnăvit “intenționat” sau „din neglijență”, sau că „nu s-au îmbolnăvit la locul de muncă”. Dar adevărul e altul: în Republica Moldova angajații din sănătate s-au îmbolnăvit din cauza incompetenței voastre. Testarea periodică a cadrelor medicale a rămas doar o declarație! Iar dezamăgirea lor crește zilnic, pe fundalul multor altor inacțiuni, dar și promisiuni de-ale voastre, uitate pe drum. Despre faptul că am cerut informația să fie detaliată și DEPERSONALIZATĂ(!), pe instituții și funcții (medici, asistenți,infirmieri, alt personal), iar ministerul mi-a invocat protecția datelor cu caracter personal, tac și mă minunez în continuare de prostia în care zac unii funcționari”, a comentat Ruxanda Glavan răspunsul ministerului. Glavan a deținut funcția de ministră a Sănătății în perioada iulie 2015 – iulie 2017.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!