După ședința de circa două ore care a avut loc pe platforma parlamentară între formațiunile Partidul Democrat, Partidul Socialiștilor, Partidul Acțiune și Solidaritate și Partidul Platforma DA s-a decis formarea a două grupuri de lucru în frunte cu deputații democrați Monica Babuc și Nicolae Ciubuc.

Primul grup de lucru se va ocupa de găsirea unor soluții pentru începerea unui an școlar în condițiile pandemiei, iar la doilea grup va identifica soluții pentru a rezolva criza agricolă.

Doar după aceasta, potrivit președintelui de onoare al democraților, Dumitru Diacov, se poate de vorbit de convocarea ședinței Parlamentului, având pe masă documente solide la aceste subiecte.

„Am avut un schimb de păreri pe marginea situației din agricultură, pandemie și măsurile care trebuie luate în sistemul de învățământ. S-au format două grupuri de lucru. Urmează ca aceste grupuri de lucru să vină cu propuneri de a convoca Parlamentul”, a declarat Dumitru Diacov.

„Vine un nou an școlar, vin noi provocări. Învățământul la distanță, asigurarea condițiilor pentru elevi și pedagogi sunt principalele probleme pe care le vom discuta. Este necesară asigurarea instituțiilor cu toate echipamentele necesare pentru prevenirea răspândirii infecției. De asemenea, este nevoie de asigurat plata pedagogilor pentru toate orele suplimentare”, a spus Monica Babuc.

„Sunt convins că vom găsi soluțiile care să fie de ajutor producătorilor agricoli. Urmează să avem mai multe audieri cu colegii din Guvern, Ministerul Agriculturii și Ministerul Finanțelor, să identificăm sursele financiare necesare pentru soluționarea crizei agricole”, a declarat Nicole Ciubuc.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!