/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 794: Alertă în toată țara și risc de baie de sânge! WP: Moldova va fi următoarea țintă, dacă Ucraina cade

/VIDEO/ „O decizie dificilă pentru mine.” Mesajul Svetlanei Tihanovskaia, lidera opoziției anti-Lukashenko, după ce s-a refugiat în Lituania

missing
11 august 2020, ora 12:06

Svetlana Tihanovskaia, lidera opoziției anti-Lukashenko din Belarus, dată dispărută după alegerile prezidențiale în care Lukashenko a mai obținut un mandat prezidențial și care s-a refugiat în Lituania, a venit cu un mesaj către susținătorii săi. Din el, femeia dă de înțeles că renunță la lupta pe care a început-o dând prioritate copiilor.

„Știți, credeam că toată această campanie m-a întărit foarte mult și mi-a dat atât de multă putere încât voi putea rezista la toate, dar probabil că, sunt tot aceeași femeie slabă care eram la început. Am luat o decizie foarte dificilă pentru mine. Am luat această decizie absolut independent. Nici prietenii, nici rudele, nici sediul, nici [soțul] Serghei [Tikhanovski] nu au putut-o influența în vreun fel. Știu că mulți mă vor înțelege, mulți mă vor judeca, mulți mă vor urî. Dar, să nu dea Domnul să fii nevoit să faci alegerile pe care trebuie să le fac eu. Prin urmare, oameni buni, aveți grijă de voi, nicio viață nu valorează ceea ce se întâmplă acum. Eu … copiii sunt cel mai important lucru din viața noastră”, și-a încheiat mesajul politiciana politiciana.

Luni, Tihanovskaia a refuzat să se declare învinsă în alegerile prezidențiale în fața lui Lukashenko. Președintele în funcție a fost declarat învingător în scrutin cu 80% din voturi, însă opoziția din Belarus afirmă că alegerile au fost falsificate și că adevărata învingătoare este Tihanovskaia.

Mii de oameni au ieșit în stradă la Minsk și în alte orașe din Belarus pentru a protesta în legătură cu realegerea lui Lukashenko. Protestele au fost reprimate violent de forțele de ordine, iar autoritățile au tăiat internetul pentru ca protestatarii să nu mai poată comunica.

Tihanovskaia, o profesoară de engleză în vâstă de 37 de ani a decis să candideze după ce soțul ei, Sergei Tihanvoski, un blogger popular, a fost arestat. Ea a promis să organizeze noi alegeri, libere și corecte, dacă va fi aleasă.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram