Mai mulți membri ai comunității „OccupyGuguță” protestează la Ambasada Republicii Belarus din Chișinău în legătură cu manifestările care au loc în Belarus după ce actualul președinte, Alexandr Lukașenko, a obținut 80% din voturi la un nou scrutin prezidențial. Tinerii au venit cu pancarte pe care scrie „Sașa, pleacă”, adresându-se președintelui belarus.

„Noi am venit să ne manifestăm solidaritatea cu ceea ce se întâmplă acolo (n.r. în Belarus)”, spune o protestatară.

În plus, tinerii susțin că nu sunt de acord cu mesajul de felicitare transmis de președintele Igor Dodon omologului său din Belarus din numele poporului moldovenesc. „Ieri, un anumit Igor Dodon și-a permis din partea tuturor cetățenilor Republicii Moldova să transmită nu știu care felicitări colegului său dictator din Belarus. Noi nu suntem de acord ca mesajul să vină din partea tuturor cetățenilor. Știm că este foarte multă lume care se solidarizează cu protestele din Belarus”, spun protestatarii.

Deși protestul este unul pașnic, acțiunea este supravegheată de mai mulți carabinieri.

Mii de oameni au ieșit în stradă la Minsk și în alte orașe din Belarus pentru a protesta în legătură cu realegerea lui Lukashenko. Protestele au fost reprimate violent de forțele de ordine, iar autoritățile au tăiat internetul pentru ca protestatarii să nu mai poată comunica.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!