/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 794: Alertă în toată țara și risc de baie de sânge! WP: Moldova va fi următoarea țintă, dacă Ucraina cade

/VIDEO/ Protest la Ambasada Belarusului în legătură cu manifestațiile de la Minsk și mesajul președintelui Dodon

missing
11 august 2020, ora 16:37

Mai mulți membri ai comunității „OccupyGuguță” protestează la Ambasada Republicii Belarus din Chișinău în legătură cu manifestările care au loc în Belarus după ce actualul președinte, Alexandr Lukașenko, a obținut 80% din voturi la un nou scrutin prezidențial. Tinerii au venit cu pancarte pe care scrie „Sașa, pleacă”, adresându-se președintelui belarus.

„Noi am venit să ne manifestăm solidaritatea cu ceea ce se întâmplă acolo (n.r. în Belarus)”, spune o protestatară.

În plus, tinerii susțin că nu sunt de acord cu mesajul de felicitare transmis de președintele Igor Dodon omologului său din Belarus din numele poporului moldovenesc. „Ieri, un anumit Igor Dodon și-a permis din partea tuturor cetățenilor Republicii Moldova să transmită nu știu care felicitări colegului său dictator din Belarus. Noi nu suntem de acord ca mesajul să vină din partea tuturor cetățenilor. Știm că este foarte multă lume care se solidarizează cu protestele din Belarus”, spun protestatarii.

Deși protestul este unul pașnic, acțiunea este supravegheată de mai mulți carabinieri.

Mii de oameni au ieșit în stradă la Minsk și în alte orașe din Belarus pentru a protesta în legătură cu realegerea lui Lukashenko. Protestele au fost reprimate violent de forțele de ordine, iar autoritățile au tăiat internetul pentru ca protestatarii să nu mai poată comunica.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram