/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 794: Alertă în toată țara și risc de baie de sânge! WP: Moldova va fi următoarea țintă, dacă Ucraina cade

/VIDEO/ Zeci de mașini abandonate continuă să împânzească străzile din municipiul Chișinău

missing
11 august 2020, ora 07:55

Lupta autorităților capitalei cu mașinile lăsate de izbeliște continuă de aproape jumătate de an. Chiar și așa, zeci de automobile mai rămân pe străzi sau în curțile blocurilor, afectând imaginea capitalei. De exemplu, doar în sectorul Ciocana sunt cel puțin 26 de automobile fără stăpân, care urmează a fi evacuate. În cele mai dese cazuri, procesul durează din cauza că nu sunt găsiți proprietarii.

MIHAELA DICUSAR, REPORTERĂ TV8: „Pe una din mașinile abandonate de proprietari am găsit-o pe strada Petru Zadnipru din sectorul Ciocana al capitalei. Potrivit locatarilor din preajmă, aceasta ar fi fost lăsată aici încă acum aporoximativ un an”

Nu am văzut niciodată nimeni să o pornească. Cineva a adus-o și a abandonat-o. E deranjant. Oamenii care utilizează transportul zilnic nu se pot parca din cauza… Păcat că nu se ocupă nimeni de ele, dureros”.

MIHAELA DICUSAR, REPORTERĂ TV8: „La doar câțiva metri, pe partea cealaltă a astrăzii, am suprins o altă mașină părăsită. Cu un strat gros de praf pe ea, cu roțile dezumflate, și aceasta se pare că nu a fost mișcată din loc mai bine de un an”.

Nu. Sunt mașini străine. De cât timp stau? De mult timp”.

MIHAELA DICUSAR, REPORTERĂ TV8: „Printre curțile blocurilor de locuit de pe bulevardul Moscova din sectorul Rîșcani al capitalei, uitată de proprietar a fost și această mașină”.

Ați văzut proprietarul? Nu-l cunosc. De cât timp stă aici? Sunt aporximativ doi ani. Nimeni nu se apropie? Nu”.

N-am văzut nimic… nu știu ce-i cu ea. Nu se apropie nimeni? Nu. Mai bine de un an? Da, demult…”

MIHAELA DICUSAR, REPORTERĂ TV8: „Judecând după iarba crescută în jurul acestei mașini, parcată pe strada Eugen Coca din capitală, ne dăm seama că nimeni nu a urcat la volanul său de mult timp”.

Între timp, unii chișinăuieni critică modul în care autoritățile din sector se implică în evacuarea acestor tipuri de mașini.

„Cu anii care le lasă… trebuie de luat cu totul. Deranjează, clar. Asta-i Moldova”.

„Sigur că trebuie de evacuat. La piese, la „metalalom”, cum spune rusul”.

Procedura de evacuare a mașinilor abandonate a început de iarna trecută. Conform datelor pe care le-a obținut TV8, în perioada aprilie-august, în sectorul Rîșcani al capitalei, au fost evacuate forțat patru automobile, iar 28 – de către proprietari. La Buiucani, din februarie până acum, au fost depistate 21 de mașini fără stăpân. Opt dintre acestea au fost evacuate, dintre care șase – de către proprietari. În sectorul Centru, în această perioadă de timp, au fost identificate 27 de mașini, în jumătate dintre cazuri, autoritățile încă nu au dat de urma propietarilor. Din sectorul Botanica, până acum au fost evacuate 15 mașini, ai căror proprietari au fost indentificați, iar în cazul celorlalte 13 abia sunt în proces de căutare. La Ciocana au fost identificate cele mai multe autevicule abandonate – 31 la număr. Dintre acestea, doar cinci au fost evacuate.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram