Dodon anunță câți bani au fost recuperați de pe urma furtului miliardului până-n prezent

12 august 2020, ora 12:45

Președintele Igor Dodon spune că 6,3 miliarde de lei au fost recuperate din furtul miliardului până-n prezent. Acești bani reprezintă suma mijloacelor financiare recuperate la buget și activelor sechestrate, din cele 13,3 miliarde de lei prejudiciate. 

„Este practic dublu decât ce am avut la începutul anului. Aici este vorba doar de sume interne, dintre care deja au fost transferate 2,5 miliarde și aplicat sechestru de 3,8 miliarde de lei”, a spus Igor Dodon, după ședința Consiliului Suprem de Securitate.

O intensificare a activităților pentru recuperarea banilor este și pe extern, spune președintele.

„Avem 51 de cereri de asistență juridică internațională. Avem cu 19 state comisii rogatorii, ceea ce înseamnă că în timpul apropiat vom începe arestarea activelor în afara țării. Noi cunoaștem deja unde sunt active de sute de milioane de dolari”, a spus șeful statului.

Furtul Miliardului este numele dat de presă unor mișcări financiare prin care în perioada 2012–2014, din Banca de Economii (BEM), Banca Socială și Unibank din Republica Moldova a fost transferată o sumă de circa 13,3 miliarde de lei moldovenești, sumă echivalentă cu 12% din Produsul Intern Brut anual al țării.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram