Președintele Igor Dodon spune că 6,3 miliarde de lei au fost recuperate din furtul miliardului până-n prezent. Acești bani reprezintă suma mijloacelor financiare recuperate la buget și activelor sechestrate, din cele 13,3 miliarde de lei prejudiciate. 

„Este practic dublu decât ce am avut la începutul anului. Aici este vorba doar de sume interne, dintre care deja au fost transferate 2,5 miliarde și aplicat sechestru de 3,8 miliarde de lei”, a spus Igor Dodon, după ședința Consiliului Suprem de Securitate.

O intensificare a activităților pentru recuperarea banilor este și pe extern, spune președintele.

„Avem 51 de cereri de asistență juridică internațională. Avem cu 19 state comisii rogatorii, ceea ce înseamnă că în timpul apropiat vom începe arestarea activelor în afara țării. Noi cunoaștem deja unde sunt active de sute de milioane de dolari”, a spus șeful statului.

Furtul Miliardului este numele dat de presă unor mișcări financiare prin care în perioada 2012–2014, din Banca de Economii (BEM), Banca Socială și Unibank din Republica Moldova a fost transferată o sumă de circa 13,3 miliarde de lei moldovenești, sumă echivalentă cu 12% din Produsul Intern Brut anual al țării.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!