Proiect inedit de promovare a filmelor moldovenești, în perioada pandemiei de COVID-19. Timp de o săptămână, peste 20 de pelicule vor fi difuzate gratuit, online și la TV. Ideea aparține Uniunii Cineaștilor, care astfel vrea să informeze oamenii că în Moldova se fac filme, doar că acestea ajung să fie cunoscute mai mult peste hotare, decât la noi. Acest lucru s-a observat și din sondajul care urmează.

Atât cunosc oamenii despre filmele realizate, în ultimii ani, de regizorii moldoveni. Asta chiar dacă, în Moldova au fost filmate multe pelicule și majoritatea dintre ele au participat la diferite festivaluri internaționale de film. De aceea, Uniunea Cineaștilor și-a propus să promoveze filmele din Moldova, doar că nu în cinematografe, ci online și la TV, pentru că e pandemie.

VIRGILIU MĂRGINEANU, PREȘEDINTE UCM:În așa fel, vrem să aducem la cunoștința iubitorilor de film că în Moldova se fac filme, că avem regizori și că deja putem să ne mândrim cu filmele noastre autohtone”.

Astfel, timp de o săptămână, cinefilii vor avea ocazia să vizioneze gratuit filme autohtone, realizate de către cineaştii moldoveni. Acestea vor fi selectate din 30 de pelicule, înregistrate în concurs. Deși nu au văzut prea multe filme moldovenești, oameni au așteptări de la regizorii noștri.

Chiar și așa, au încurajat regizorii să fie mai insistenți și să-și promoveze filmele.Proiectul „Filme din Moldova – online” se va desfășura în perioada 2-8 septembrie. Acesta a fost lansat de Uniunea Cineaștilor, cu susținerea financiară a Centrului Național al Cinematografiei din Republica Moldova.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!