/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 794: Alertă în toată țara și risc de baie de sânge! WP: Moldova va fi următoarea țintă, dacă Ucraina cade

/VIDEO/ Protestul fermierilor a continuat și astăzi la Hîncești. Aceștia au cerut demisia ministerului Agriculturii

missing
12 august 2020, ora 13:54

Agricultorii au protestat și astăzi la Hîncești. Și-au aliniat tehnica pe carosabil și s-au adunat pe un câmp de porumb care nu a dat roadă din cauza secetei și au cerut și demisia ministerului Agricultorii. Dintr-un live difuzat pe o rețea de socializare, aceștia s-au arătat revoltați de declarațiile ministrului că ar protesta în stare de ebrietate și l-au acuzat că este mincinos.

Ministrul nu a venit cu un răspuns la aceste acuzații, dar pe site-ul ministerului a fost publicat un comunicat în care se spune că ministrul a discutat la 11 august curent cu agricultorii din regiune pentru a discuta despre situația din sector și suportul statului în condițiile dificile din perioada curentă.

Acesta a anunțat că pentru a susține agricultorii în condițiile dificile din perioada curentă, Guvernul a alocat 300 de milioane de lei. „Din suma totală, 100 de milioane sunt alocate din Fondul de subvenționare a agriculturii, AIPA recepționează cererile și dosarul de solicitare a subvențiilor. Alte 100 mln sunt din Fondul de Intervenții a Guvernului, iar în toamnă vor fi alocate alte 100 milioane. Pentru un hectar reînsămânțat după ce a fost semănat în toamnă, guvernul va acoperi 1080 lei. Pentru 1 ha semănat cu grâu, afectat în proporție mai mare de 60% – 1000 lei, orz – 1020 lei, rapiță – 1400 lei. Suntem în discuții cu partenerii de dezvoltare pentru a identifica noi surse financiare de suport pentru sectorul agricol. Am discutat cu băncile comerciale și sunt dispuse să ofere susținere pentru agenții economici din sectorul agricol (reeșalonarea creditelor, etc.). A fost aprobată Legea ce prevede majorarea nivelului de subvenționare a primelor de asigurare de la 50% la 70%. La Guvern discutăm în continuu despre toate oportunitățile de suport, analizăm, negociem, vom reuși să identificăm soluțiile optime. Blocarea traseului nu aduce bani în buget și nu rezolvă probleme. Vă îndemn să dăm dovadă de comunicare și cooperare comună” a menționat ministrul potrivit comunicatului.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram