/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 792: Paradoxul invaziei, condiția NATO și demisie la Kiev! Rusia amenință că va ataca Polonia

/VIDEO/ Un tren de pasageri a deraiat în Scoția. Premierul țării: Un incident extrem de grav

missing
12 august 2020, ora 16:27

Un tren de pasageri a deraiat miercuri în Aberdeenshire, nord-estul Scoției. Premierul scoțian Nicolae Sturgeon l-a numit „un incident extrem de serios”, scrie digi24.ro.

Incidentul feroviar a avut loc miercuri dimineață, echipele de salvare fiind chemate să intervină la ora 9:43, relatează BBC.

Peste 30 de vehicule au ajuns la fața locului, inclusiv un elicopter. Din imagini se observă un fum gros care se ridică deasupra trenului.

Nicola Sturgeon, premierul Scoției, a spus că este vorba despre „un incident extrem de grav” și că primele raportări de la fața locului indicau „răni grave”.

Nu se cunosc deocamdată informații cu privire la numărul victimelor și starea acestora. Garnitura era formată din două locomotive (una în față, una în spate) și patru vagoane. Se pare că prima locomotivă și trei dintre vagoane au deraiat.

„E prea devreme să confirmăm cauza exact și severitatea incidentului”, a precizat NetworkRail Scotland, compania de căi ferate scoțiană.

Potrivit BBC, una dintre cauzele deraierii pare să fi fost vremea. În ultimele zile au fost ploi torențiale și chiar inundații, care au dus la întreruperea circulației în zonele centrale și estice ale Scoției.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram