Un alt socialist a depus o sesizare la Autoritatea Națională de Integritate (ANI) și Procuratura Generală. De această dată Vlad Batrîncea a solicitat ca autoritățile să verifice averea deputatului Platforma DA, Iurie Reniță.

Potrivit lui, în urma unei analize comparative, a constat că pe parcursul anului 2018 Iurie Reniță nu a realizat nici un venit sub formă de plăți salariale și/sau îndemnizații și/sau dividende.

„Singurele surse de venit indicate pentru acest an sunt din dobândă și pensie, iar suma totală anuală este de 36 de mii de lei, adică 3 mii de lei pe lună. Analiza sumelor indicate în depozitele bancare (peste 400 de mii de lei, peste 17 mii de euro și 3500 de RONI) arată că acestea nu s-au diminuat în 2018, ceea ce ajungem la concluzia că familia deputatului Iurie Reniță a trăit cu doar trei mii de lei pe lună. Cine îl crede pe acest mincinos că și-a întreținut familia cu doar 3 mii de lei pe lună, având în conturi sute de mii de lei și aproape 20 de mii de euro? Nimeni! Asta înseamnă că Iurie Reniță a avut și alte surse de venit, pe care nu le-a declarat, adică a ascuns sursele oficiale de venit. Care sunt aceste surse, cât de legale sunt ele, vor stabili inspectorii de la Agenția Națională de Integritate și procurorii. Astăzi m-am adresat cu solicitări atât la ANI, cât și la Procuratura Generală, ca să verifice această „conservă a lui Plahotniuc”. O altă încălcare depistată este nedeclararea, până în 2016, a unui cont bancar deschis încă în 1999. Mai mult, în declarațiile de avere, deputatul Reniță nu indică anul când au fost deschise aceste conturi în băncile din Republica Moldova, România și Belgia”, a scris Batrîncea pe pagina sa de Facebook.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!