Platformele electronice de achiziții vor putea accesa serviciile MPass și MSign fără taxe. O decizie în acest sens a fost luată în ședința Guvernului de ieri. Aceasta înseamnă că accesul la Serviciul guvernamental de autentificare și autorizare și la semnătura electronică va fi gratuită.

Ministrul Finanțelor, Serghei Pușcuță, a menționat că această modificare se face pentru stimularea utilizării serviciilor MPass și MSign.

„Deținătorii platformelor electronice de achiziții sunt scutiți de achitarea taxelor pentru utilizarea serviciului  guvernamental de autentificare și control al accesului (MPass) și a serviciului electronic guvernamental integrat de semnătură electronică (MSign) în cadrul Sistemului informațional automatizat „Registrul de stat al achizițiilor publice” (MTender), pentru procedurile de achiziții publice inițiate în conformitate cu prevederile Legii nr. 131/2015 privind achizițiile publice și pentru procedurile de achiziții publice de valoare mică”, se spune în proiect.

Până acum, accesul la MPass și MSign era cu plată.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!