/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 792: Paradoxul invaziei, condiția NATO și demisie la Kiev! Rusia amenință că va ataca Polonia

Semnătura electronică și accesul la serviciul MPass vor fi gratuite pentru platformele de achiziții

missing
13 august 2020, ora 10:58

Platformele electronice de achiziții vor putea accesa serviciile MPass și MSign fără taxe. O decizie în acest sens a fost luată în ședința Guvernului de ieri. Aceasta înseamnă că accesul la Serviciul guvernamental de autentificare și autorizare și la semnătura electronică va fi gratuită.

Ministrul Finanțelor, Serghei Pușcuță, a menționat că această modificare se face pentru stimularea utilizării serviciilor MPass și MSign.

„Deținătorii platformelor electronice de achiziții sunt scutiți de achitarea taxelor pentru utilizarea serviciului  guvernamental de autentificare și control al accesului (MPass) și a serviciului electronic guvernamental integrat de semnătură electronică (MSign) în cadrul Sistemului informațional automatizat „Registrul de stat al achizițiilor publice” (MTender), pentru procedurile de achiziții publice inițiate în conformitate cu prevederile Legii nr. 131/2015 privind achizițiile publice și pentru procedurile de achiziții publice de valoare mică”, se spune în proiect.

Până acum, accesul la MPass și MSign era cu plată.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram