Sârbul Novak Djokovic, numărul unu mondial al tenisului masculin, a anunţat joi pe Twitter că va participa la turneul de la Cincinnati şi la US Open, informează AFP şi Reuters, scrie agerpres.ro.

“Sunt bucuros să confirm că voi participa la  #CincyTennis şi la US Open în acest an”, a scris Djokovic. “Nu a fost o decizie uşor de luat, cu toate obstacolele şi provocările din toate părţile, însă ideea reluării competiţiei mă încântă cu adevărat”, a adăugat el.

Decizia sârbului este o veste bună pentru organizatorii US Open, după ce mai mulţi jucători de top, printre care Rafael Nadal şi Stan Wawrinka, foşti câştigători ai competiţiei, au renunţat să participe din cauza problemelor legate de pandemia de coronavirus.

Djokovic s-a răzgândit, după ce în luna iunie afirmase că ar fi “imposibil” să concureze în acest an la US Open din cauza protocoalelor sanitare “extreme” de la turneul de la Flushing Meadows.

Prezenţa liderului mondial la turneul de la Cincinnati, care a fost mutat la New York între 20 şi 28 august, era deja prevăzută. US Open va începe pe 31 august.

Djokovic va încerca să obţină a 18-a sa victorie într-un turneu de Grand Slam şi a patra la Flushing Meadows. Nadal are 19 succese în turneele de Mare Şlem, iar Roger Federer, care nu va mai juca în acest an, are 20.

Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!