/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 794: Alertă în toată țara și risc de baie de sânge! WP: Moldova va fi următoarea țintă, dacă Ucraina cade

Agenția Medicamentului a mai aprobat un studiu clinic pentru tratamentul COVID-19

missing
14 august 2020, ora 14:46

Un nou studiu clinic, destinat tratamentului infecției COVID-19, a fost aprobat de comisia specializată pe lângă Agenția Medicamentului și Dispozitivelor Medicale (AMDM). Cercetarea clinică se va desfășura la Spitalul de boli infecțioase „Toma Ciorbă” și Institutului de medicină urgentă din Chişinău.

Studiul internațional se desfășoară la inițiativa unui centru de cercetare din Marea Britanie. Producătorii medicamentului sunt două companii farmaceutice din Australia.

„Cercetarea medicală este vitală pentru obținerea de noi tratamente orientate pe rezultate clinice pozitive în beneficiul pacienților. AMDM în comun cu Universitatea de Medicină și Farmacie „Nicolae Testemițanu” este în permanentă căutare de soluții inovative, pentru a identifica metode de tratament eficiente pe care le așteaptă pacienții și medicii din Republica Moldova”, a declarat Eremei Priseajniuc, directorul general al AMDM.

Anterior, Agenția Medicamentului și Dispozitivelor Medicale a mai aprobat trei studii clinice destinate tratamentului COVID-19. Astfel, două cercetări se vor desfășura în Spitalul clinic republican „Timofei Moșneaga”, iar al treilea – la Spitalul de boli infecțioase „Toma Ciorbă”.

Potrivit Agenției Medicamentului și Dispozitivelor Medicale, persoanele eligibile vor fi informate despre preparatele studiate şi vor decide singure dacă acceptă administrarea acestora. Toate cercetările clinice sunt efectuate sub supravegherea și evaluarea Comitetului Național de Expertiză Etică a Studiului Clinic pe lângă Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram