/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 802: Atac de Paște, drum spre Iad, sat cucerit și avion doborât! Zelenski: Rusia nu are dorință de pace

Cazurile de import de coronavirus, în creștere în ultimele 14 zile. Furtună: „Sunt legate de odihnă”

missing
17 august 2020, ora 11:48

Numărul cazurilor de import de coronavirus este în creștere în Republica Moldova. În ultimele două săptămâni, au fost înregistrate 44 de astfel de cazuri de infecție. Șeful ANSP, Nicolae Furtună spune că cei infectați s-au întors recent din vacanțe, majoritatea din Turcia și România. Chiar și așa, cazurile de import de Covid – 19 constituie doar 1% din cele peste 30 de mii înregistrate de la începutul pandemiei, în luna martie.

Potrivit datelor Agenției Naționale pentru Sănătate Publică, din luna martie, când au fost raportate primele cazuri de infecție cu coronavirus și până în prezent, s-au înregistrat 300 de cazuri de import. Dacă în primele luni autoritățile vorbeau despre puține astfel de cazuri, în ultimele 14 zile, acestea au crescut considerabil.

„În ultimele 14 zile, avem 44 de cazuri de import și suntem în creștere. Cele mai multe sunt din Turcia, 12 la număr, și ele sunt 100% legate de odihnă, din România 9, Franța 4 și alte state de unde vin mai puține cazuri de infecție”, a spus șeful ANPS, Nicolae Furtună într-o conferință de presă la Ministerul Sănătății.

În ultima săptămână, a fost în creștere și numărul cazurilor noi de infecției cu Covid – 19. Acestea au sporit cu 9%.

„A crescut însă și numărul celor vindecați cu aproape 22%, de asemenea, a scăzut cu 5,5% numărul celor decedați, numeric vorbind am avut 52 de decese pe parcursul săptămânii”, a declarat Furtună.

Potrivit lui Nicolae Furtună, în ultimele 14 zile, R. Moldova a înregistrat 4822 de cazuri de coronavirus, mai multe de jumătate dintre ele în Chișinău (2451). Cele mai afectate raioane în ultimele două săptămâni au fost Anenii Noi, Edineț și Ialoveni.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram