Un judecător de la Curtea de Apel Chișinău, un procuror din cadrul Procuraturii Cahul, un vicedirector al IMSP Spitalul Clinic din Bălți și un consilier local din raionul Cahul, au fost sancționați de ANI pentru nedepunerea și depunerea tardivă a declarațiilor de avere și interese personale. Inspectorii de integritate au stabilit amenzi în cuantum de 9000 lei.

De asemenea, ANI informează că a fost pornită o cauză contravențională pentru nedepunerea declarației de avere și interese personale de către un primar din raionul Cahul.

Și au fost emise șapte acte de constatare, după cum urmează:

– CONFLICT DE INTERESE – Un primar din raionul Rezina și un director de grădiniță din r-nul Cahul;
= INCOMPATIBILITĂȚI – Un angajat al Serviciului Vamal și doi consilieri din cadrul Consiliului s. Fundurii Vechi din raionul Glodeni și com. Chioselia din raionul Cantemir.

Totodată, au fost întocmite alte două procese verbale cu privire la contravenție pentru încălcarea regimului juridic al incompatibilităților de către un inspector din cadrul Serviciului Vamal și de un subiect din cadrul APL Rotunda din raionul Edineț.

Acțiunile date au avut loc în săptămâna 10 – 15 august 2020, anunță Autoritatea Națională de Integritate.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!