/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 786: Sânge la Dnipro și avertizare de rang înalt. Zelenski: „Trebuie să înfrângem teroarea rusă”

Ultima oră! Ofițerii CNA fac percheziții la Consiliul Național pentru Determinarea Dizabilității și Capacității de Muncă

missing
18 august 2020, ora 10:21

Ofițerii Centrului Național Anticorupție (CNA) fac percheziții la Consiliul Național pentru Determinarea Dizabilității și Capacității de Muncă.

„CNA confirmă derularea, la această oră, a unor acțiuni de urmărire penală ce vizează presupuse acte de corupere, comise de către angajați ai Consiliului Național pentru Determinarea Dizabilității și Capacității de Muncă”,  a comunicat purtătoarea de cuvânt Angela Starinschi.

Este vorba despre percheziții, efectuate cu scopul de a obține probe, în dosarele pornite de procurori şi CNA, pe marginea pretinderii şi acceptării de bani de către angajaţii CNDDCM pentru acordarea gradelor de invaliditate, pentru reconfirmarea acestora, dar şi pentru acordarea gradelor de invaliditate pe viaţă.

Probele deja administrate de CNA demonstrează că pentru un asemenea certificat, funcţionarii publici primeau de la pacienţi sume cuprinse între câteva sute de euro şi zeci de mii de lei.

Acţiuni similare se desfăşoară concomitent şi la Rezina, în cadrul oficiului local al Consiliului. Mai multe persoane urmează să fie escortate la CNA pentru audieri şi aducerea la cunoştinţă a statutului de bănuit.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram